Barcelona ja Atlético kohtasivat sunnuntaina La Ligan 27. kierroksella.

Kyseessä oli mestaruustaistelun kannalta valtava ottelu, sillä Atlético oli noussut viiden pisteen päähän Barcelonasta ja Diego Simeonen miehistö tarvitsi ainakin tasapelin pitääkseen mestaruushaaveensa elossa.

Barcelona hallitsi tuttuun tapaan palloa läpi avausjakson. Simeone puolusti odotetusti kahdella neljän pelaajan linjalla alempana ja iski ajoittain kovalla prässillä Barcelonan puolustukseen kiinni.

Barcelona iski ottelun ainoan maalin avausjakson puolivälissä. Lionel Messin upea vapaapotku upposi Jan Oblakin taakse ja räjäytti Camp Noun liitoksistaan. Osuman myötä Messi teki kolmessa peräkkäisessä ottelussa vapaapotkumaalin.

Ariel Tiferes

@Gauyo
Terminó recién y ya hay editados del golazo de Messi desde la tribuna 🐐

Atlético pääsi peliin mukaan enemmän toisella jaksolla, vaikka isännät hallitsivatkin pääosin palloa. Vieraiden oli alettava ottamaan riskejä saadakseen tasapeliin oikeuttavan osuman.

Barcelona onnistui miehittämään keskikenttänsä estääkseen Atléticon nopeat vastahyökkäykset, minkä vuoksi vieraat tyytyivät lähettämään muun muassa Diego Costan usein pystyjuoksuihin. Espanjan maajoukkuekärki oli kuitenkin jatkuvasti paitsion puolella.

Vielä ottelun loppuhetkillä Atlético sai pallon maaliin, mutta tilanne oli niin ikään paitsio. Sime Vrsaljkon lähettämä keskitys löysi boksissa olleen Costan, josta pallo kimposi sen maaliin iskeneelle Kévin Gameirolle. Costan jalka oli tilanteessa paitsiossa.

Lopulta Barcelonalla ei ollut sen suurempia vaikeuksia puolustaa johtoasemaansa ja katalaanit nousivat kahdeksan pisteen päähän toisena olevasta Atléticosta, kun 11 kierrosta on pelaamatta.

Barcelona-Atlético 1-0 (1-0)
’26 1-0 Messi