Barcelona hakkasi eilen illalla päätä seinään Chelseaa vastaan.

Chelsea puolusti Mestarien liigan neljännesvälierien ensimmäisessä osassa hyvin tiiviisti omalla alueellaan. Barcelona hallitsi Stamford Bridgellä palloa mielin määrin, muttei kyennyt murtamaan kotijoukkueen puolustusta.

Lue tästä, mitä mieltä Ernesto Valverde oli Chelsean taktiikasta.

Chelsea iski pallon kahdesti tolppaan ja siirtyi toisella jaksolla johtoon. Lopulta Barcelona nousi 1-1-tasapeliin Lionel Messin maalilla (lue raportti tästä).

Barcelona-luotsi Ernesto Valverde ei juuri vaihtoja tehnyt. Heti Chelsean johtomaalin jälkeen Aleix Vidal juoksi Paulinhon tilalle. Toinen vaihto nähtiin vasta lisäajan lopussa, kun André Gomes korvasi Andrés Iniestan. Esimerkiksi viime kesän jättihankinta Ousmane Dembélé istui koko ottelun penkillä. Pelin jälkeen Valverde selitti ratkaisuaan.

[readmore from=Barcelona]

– Dembélé on ollut jonkin aikaa loukkaantuneena. Tällaisessa ottelussa valmentaja luottaa pelaajiin, jotka hän tuntee, Valverde sanoi.

– Aleixkin antaa meille tiettyjä asioita, hän on erilainen pelaaja. Tällaisessa ottelussa luotan varmoihin asioihin.

– Paulinho pelasi avauksessa ja Aleix Vidal tuli hänen tilalleen tuomaan syvyyttä. Se ei ollut sopiva hetki kokeiluille. Niin minä näen asian.