Barcelona onnistui nousemaan vaikeuksien kautta 1-1-tasapeliin Mestarien liigan neljännesvälierien ensimmäisessä osassa Chelseaa vastaan (lue raportti tästä).

Lionel Messi iski tasoituksen vartti ennen täyttä aikaa, kun Chelsea-puolustaja Andreas Christensen oli antanut harhasyötön omalla puolustusalueella.

Ottelun jälkeen Barcelonan päävalmentaja Ernesto Valverde harmitteli kollegansa Antonio Conten pelisuunnitelmaa. Chelsea puolusti hyvin syvällä omalla alueellaan, ja Barcelona iski päätään seinään.

– Mielestäni esityksemme oli aika hyvä, Valverde sanoi lehdistölle ottelun jälkeen.

– Me menimme paikkaan, jossa pelaaminen on vaikeaa. Chelsea on Valioliigan hallitseva mestari, ja me jouduimme raahaamaan heitä perässämme avausvihellyksestä lähtien.

– Heillä oli vahvoja pelaajia, jotka aiheuttivat meille ongelmia vastahyökkäyksissä. Mutta ei heillä juuri maalipaikkoja ollut.

– Tämä on hyvä tulos ja mielestäni ansaitsimme 1-1-tasapelin. On vaikeaa, kun noin moni pelaaja ryhmittyy pallon alle. On vaikeaa löytää tilaa.

– Sitä vastaan on taisteltava laadulla, nopeudella ja hyvällä viimeistelyllä. Putosiko [Lionel] Messi liian alas? Ehkä, mutta he puolustivat viiden miehen linjalla.

– Jos me olisimme laittaneet viisi miestä lisää hyökkäykseen, he olisivat puolustaneet kymmenellä ja hyödyntäneet selustaamme jäävää tilaa.

– Meidän oli suojeltava itseämme, ja siksi olemme tyytyväisiä. Toisessa osaottelussa heidän on jossain määrin pakko hyökätä enemmän, mutta me tulemme pelaamaan ehkä samalla tavalla.