Barcelona ja Getafe pelasivat sunnuntaina Camp Noulla La Ligassa 0-0-tasapelin.

Getafe C.F.

@GetafeCF
¡Ya conocemos el once con el que saltaremos al césped del Camp Nou en menos de una hora! #VamosGeta #BarcelonaGetafe

Ottelu lähti käyntiin Barcelonan vahvassa hallinnassa, mutta molempien joukkueiden maalintekopaikat olivat vähissä.

Barcelona eteni säännöllisen aktiivisesti vieraiden puolustusalueelle, mutta katalonialaisten vaarallisimmat hyökkäykset liputettiin paitsioiksi.

Ensimmäisen puoliajan ilmiöksi nousi Barcelonan kolumbialaispuolustaja Yerry Mina, joka pelasi ensimmäistä otteluaan Espanjan pääsarjassa. Topparina pelannut Mina dominoi useaan otteeseen ilmatilaa miten halusi ja nousi ajoittain myös hyökkäyksiin mukaan.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
Yerry Mina es el primer 🇨🇴colombiano🇨🇴 que juega un partido de Liga con el Barcelona. Con él son ya 47 los futbolistas cafeteros que han jugado en La Liga, en una lista que encabeza Perea con 224 presencias.

Vierasjoukkue sai ensimmäisen laukauksensa 40. minuutilla, kun Damián Suárez riisti pallon keskikentällä ja lähetti hienon kierteisen syötön Ángelille. Enää vastassa oli Mina, joka onnistui häiritsemään Ángelia sen verran, että Getafe sai tilanteesta vain kulmapotkun.

Hetkeä myöhemmin Getafe pääsi jälleen loistavaan maalipaikkaan, kun Francisco Portillo nosti pelivälineen Barcelonan puolustuslinjan yli Gaku Shibasakille, mutta japanilaisen yritys lähietäisyydeltä jäi vaisuksi.

Hieman ennen taukovihellystä Lionel Messi lähetti loistavan vapaapotkun Getafen rangaistusalueelle, josta Luis Suárez toimitti pallon verkkoon komealla volleylla. Tilanne liputettiin kuitenkin jälleen paitsioksi.

Tauolle mentäessä molemmilla oli kaksi tilastoitua maalintekoyritystä.

0 - Barcelona failed to have a shot on target in a La Liga home game in the first half for the first time since April 21st 2012 vs Real Madrid. Blank.

Ottelun tempo nousi toiselle jaksolle huomattavasti. Suárez oli lähellä viedä kotijoukkueen 56. minuutilla johtoon, mutta hänen laukauksensa rangaistusalueelta suuntautui hieman ohi.

Vain pari minuuttia myöhemmin Philippe Coutinho oli yllättää Getafe-vahti Vicente Guaitan kierteisellä kudillaan, mutta vieraiden veräjänvartija onnistui vielä venyttämään näppinsä laukauksen tielle.

FC Barcelona

@fcbarcelona_fra
🔵🔴 Ousmane Dembélé (@Dembouz) est à l'échauffement au Camp Nou ! Retour imminent ! (0-0) #ForçaBarça #BarçaGetafe

Getafe sai hieman yllättäen loistavan maalipaikan tunnin kohdalla, kun Shibasaki pääsi puolesta kentästä läpiajoon. Barcelonan maalivahti Marc-André ter Stegen lähti maaliltaan vastaan, mutta liukastui matkalla. Shibasaki huomasi tämän ja yritti onneaan kaukolaukauksella, joka suuntautui kuitenkin reippaasti yli ja ohi.

Läpi ottelun lupaavasti esiintynyt Mina oli viedä Barcelonan johtoon 77. minuutilla, kun hän nousi kulmapotkutilanteessa omiin korkeuksiinsa. Kolumbialaisen pusku karkasi kuitenkin hieman yläriman väärälle puolelle.

Getafe sai ottelun viimeisellä minuutilla vielä yhden mahdollisuuden ihmeeseen, kun se sai vapaapotkun reilusta 25 metristä. Pallon taakse asteli laitapuolustaja Vitorino Antunes, joka tykitti tulisesti, mutta laukaus suuntautui kuitenkin puolisen metriä Barcelonan maalin yli.

Barcelona tuntui läpi ottelun puskevan päätään seinään, joka tunnetaan nimellä Getafen puolustus. Myös vieraiden maalivahti Guaita esitti muutaman upean torjunnan. Paremmalla tuurilla ja viimeistelyllä Getafe olisi saattanut lähteä kotimatkalle Madridiin kolmen pisteen kanssa.

FCB 0-0 GET (75') - El Barcelona no se queda sin marcar en el Camp Nou desde el 19 de abril de 2017 (0-0 contra la Juventus) y no le sucede en un partido de Liga desde el 19 de noviembre de 2016 (0-0 contra el Málaga).