Real Madrid voitti lauantaina Real Sociedadin Santiago Bernabéulla La Ligassa 5-2.

📋 Our XI for tonight’s game! #RealMadridRealSociedad

Madridilaisten ottelu käynnistyi täydellisellä tavalla, kun Lucas Vázquez vei illan isännät johtoon jo 50 sekuntin jälkeen.

Marcelo pelasi pallon vasempaan laitaan Cristiano Ronaldolle, joka harhautti vasemman jalkansa vapaaksi ja lähetti keskityksen maalille. Peliväline leijui Vázquezille, joka puski sen tarkasti verkkoon.

100 - Lucas Vázquez has played more games than any other Real Madrid player under Zinédine Zidane in all competitions. Start.

Kotijoukkue oli kasvattaa johtonsa viitisen minuuttia myöhemmin jo kahteen maaliin, kun Marcelo riisti pallon keskikentällä David Zurutuzalta ja syötti sen rangaistusalueelle Karim Benzemalle, joka joutui kuitenkin laukomaan kurottaen ja veto suuntautui niukasti Sociedadin maalin ohi.

Ensimmäisen Ronaldo syötti, toisen hän viimeisteli. Marco Asensio petasi 28. minuutilla Marcelolle keskityspaikan vasempaan laitaan, josta brassipuolustaja keskitti pallon maata pitkin Ronaldolle. Portugalilaistähti pääsi jatkamaan pelivälineen lähietäisyydeltä maaliin.

Ronaldoa oli hetkeä myöhemmin lähellä iskeä jo illan toisensa, kun Sergio Ramos puski hänelle pallon aitiopaikalle. Ronaldo laukoi kuitenkin vaikeasta asennosta tolppaan.

Los Blancosin ei kuitenkaan tarvinnut odottaa kolmatta maaliaan kauan, sillä Toni Kroos laukoi 34. minuutilla rangaistusalueen tuntumasta, Vázquezin syötöstä upean kierteisen laukauksen takanurkkaan.

Surkeasti esiintynyt Sociedad tuntui päästävän maalin jokaisesta tilanteesta. Madridilaisten seuraava maali syntyikin heti seuraavasta hyökkäyksestä. Luka Modrićin kulmapotku löysi ihmismassan seasta Ronaldon, joka nousi omiin korkeuksiinsa ja puski pallon tarkasti sisään.

Pedro Martin

@pedritonumeros
4-0 Madrid-Real Minuto 37. Otro gol de Cristiano.
Jugadores que han marcado más goles de cabeza en Primera en los últimos 30 años:
61 Urzaiz
49 CRISTIANO y Aduriz

Gracenote Live

@GracenoteLive
Against no other opponents @Cristiano has netted more goals in home matches in #LaLiga than versus @RealSociedad (14) - he has scored multiple goals in 6 of his 7 home appearances against them #RealMadridRealSociedad

Ottelun tempo vaikutti laskeneen tauon aikana huomattavasti, ja Sociedad pääsi peliin paremmin mukaan.

Baskiseura oli iskeä kavennuksenkin jälkimmäisen puolikkaan alussa, kun Juanmi pääsi puskemaan kulmapotkusta, mutta hänen yrityksensä suuntautui tolpan kautta ohi.

Vieraiden otteet paranivat ottelun edetessä, mutta tulosta ei tullut. Sociedad sai 69. minuutilla vapaapotkun Real Madridin rangaistusalueen tuntumasta, mutta Asier Illarramendin laukaus kohosi ratkaisevasti liian korkealle.

74. minuutilla Sociedad sai kuitenkin ansaitsemansa kavennuksen. Real Madridin puolustuksen nukkuessa Mikel Oyarzabal pelasi läpiajoon Jon Bautistan, joka viimeisteli varmasti etukulmaan.

Muutamaa minuuttia myöhemmin oli Madridin vuoro venyttää verkkoja. Ronaldo syötti pallon vaihdosta kentälle tulleelle Gareth Balelle, joka ajoi keskustaan ja laukoi. Geronimo Rulli torjui walesilaisen vedon, mutta pallo kimposi hänen käsistään suoraan Ronaldolle, joka ohitti maalivahdin ja viimeisteli tyhjiin.