Palmeirasin 23-vuotias toppari Yerry Mina on yhdistetty erittäin vahvasti FC Barcelonaan jo pitkään. Useiden lähteiden mukaan katalonialaisseura on tehnyt siirrosta jo alustavan sopimuksen, mutta viime aikojen tietojen mukaan kolumbialainen siirtyisi Barcelonaan vasta kesällä, koska seura haluaa taata toisesta maanosasta tulevalle pelaajalle hyvän preseasonin.

Katalonialaisen Mundo Deportivon mukaan tilanne on kuitenkin jälleen muuttunut, sillä Javier Mascherano on kertonut haluavansa pois Camp Noulta jo tammikuussa.

Barcelonan seurajohto teki selväksi, että seuran etu menee pelaajan edun edelle siirtoja suunnitellessa, mutta on silti mahdollista, että vuodesta 2010 asti Barcelonassa pelannut argentiinalainen siirtyy pois kesken kauden.

Jos tähän ratkaisuun päädytään, tulee Mina lähteen mukaan siirtymään Barcelonaan sittenkin jo tammikuussa, sillä seura oli alunperinkin suunnitellut hänestä korvaajaa 33-vuotiaalle Mascheranolle.

Viime aikaisten käänteiden myötä Barcelonan suunnitelmat eivät siis ole periaatteessa muuttumassa, mutta ne ovat aikaistumassa noin puolella vuodella.

Tapahtui siirto sitten tammikuussa tai kesällä, tulee Mina maksamaan noin 9 miljoonaa euroa.