Espanjassa väitellään tutusta aiheesta: kumpi onkaan parempi, Lionel Messi vai Cristiano Ronaldo.

Nyt ei tosin enää puhuta siitä, kumpi on tällä hetkellä maailman paras. Ronaldo nimittäin vei keskustelun hiljattain ihan uudelle asteelle. Pokattuaan uransa viidennen Ballon d’Orin (nousi jakamaan ykkössijaa Messin kanssa) Real Madrid -hyökkääjä ilmoitti vaatimattomasti, että hän on historian paras jalkapalloilija.

– Olen historian paras, hyvinä ja huonoina hetkinä. Kunnioitan kaikkien mielipiteitä, mutta en ole koskaan nähnyt ketään itseäni parempaa. Olen aina ollut sitä mieltä. Kukaan muu pelaaja ei pysty tekemään asioita, joihin minä pystyn. Ei ole olemassa täydellisempää pelaajaa, Ronaldo luetteli France Footballille.

Lue tästä, millaista palautetta Espanjan entinen maajoukkuehyökkääjä lähetti Ronaldolle tämän itsekehuista.

– Pelaan hyvin molemmilla jaloillani, olen nopea, voimakas, hyvä pääpelissä. Teen maaleja, syötän maaleja. On ihmisiä, joiden mielestä Neymar tai Messi on parempi, mutta voin kertoa teille: ei ole minua täydellisempää pelaajaa.

No, tästähän luonnollisesti Barcelonassa vedettiin hieman hernettä nenään. Barça-leirissä kun ollaan vakuuttuneita siitä, että maailman paras on Messi eikä suinkaan Ronaldo. Ja kun kerran Ronaldo nokitti historian parhaalla, Barcelonan oli iskettävä takaisin.

– Kunnioituksesta Ballon d’Oria ja Cristiano Ronaldoa kohtaan me olemme aina pitäneet häntä hyvänä pelaajana ja hyvänä kilpailijana, Barcelonan edustaja Josep Vives sanoi lehdistölle.

– Se on kuitenkin niin, että historian parhaan pelaajan – Messin – voi nähdä 15 päivän välein täällä Camp Noulla.