Perjantainen MM-lohkojen arvonta heitti Espanjalle alkulohkovastustajiksi Portugalin, Iranin ja Marokon. Marokko nimeäisi varmasti mieluusti joukkueensa Alavésin Barcelonasta lainaaman 22-vuotiaan Munir El Haddadin, mutta hyökkääjän edustusoikeus on valitettavasti sidottu Espanjaan.

Marokkolaisten vanhempien poika Munir syntyi Madridissa ja siirtyi teini-ikäisenä Atlético Madridista Barcelonan La Masia -akatemiaan. Nuorisotähti kutsuttiin kertaalleen Espanjan A-maajoukkueeseen syyskuussa 2014, ja tuo ottelu tekee tyhjäksi Marokon jalkapalloliiton toiveet Munirin saamisesta joukkuettaan vahvistamaan.

Kyseessä oli tuolloin Espanjan EM-karsintaottelu Makedoniaa vastaan (Espanja voitti 5-1), ja Espanjan silloinen päävalmentaja Vicente Del Bosque heitti ottelun lopussa Munirin kentälle 13 minuutiksi. Nyt nuo 13 minuuttia taitavat jäädä Munirin A-maajoukkueuran ainoiksi, ja Del Bosque on asiasta aidosti pahoillaan.

– Elämässä pitäisi olla joustavuutta. Sen, että Munir pelasi joitain minuutteja, ei pitäisi olla este Marokon paitaan vaihtamiselle, Del Bosque sanoo AS:lle.

– Meidän täytyy miettiä, miksi hän ei ole pelannut enempää Espanjan maajoukkueessa ja miksi valitsimme hänet. Diego Costa loukkaantui silloin ja pyysimme apua alle 21-vuotiaiden maajoukkueelta.

– Siitä lähtien joustavuus on kaiken avain. Munirin pitäisi saada pelata. Viime kädessä minä kannan siitä syyllisyyttä, että Munir ei saa pelata MM-kisoissa Marokon joukkueessa.