Black Friday tuntui hullaannuttaneen suomalaiset tänä perjantaina enemmän kuin koskaan aiemmin. Pieniä, isoja ja vielä isompia alennuksia sateli niin elektroniikkaliikkeistä, vaatekaupoista, lentoyhtiöiltä ja mistä milloinkin.

Myös huippujalkapalloilijoita on ostettu vuosien saatossa alehintaan. Espanjalaislehti Marca veti yhteen joitain modernin jalkapallon aikakauden parhaita pelaajahankintoja. Poimimme tähän viisi esimerkkiä La Liga -seurojen scouttauskyvyistä ja neuvottelutaidoista (ilmaissiirtoja ei mukaan poimittu). Top 5 -alelaarilöydöt, olkaa hyvät.

Roberto Carlos, 5,5 miljoonaa euroa. Kuva: Getty Images

Real Madridin onnistui hankkia kesällä 1997 Inter Milanista laitapuolustaja Roberto Carlos vain 900 miljoonalla pesetalla, eli noin 5,5 miljoonalla eurolla. Brassista tuli yksi maailman parhaista puolustajista ja hän pelasi Madridissa peräti 11 kautta.

Gerard Piqué, 5 miljoonaa euroa. Kuva: Getty Images

Barcelonan kasvatti Gerard Piqué siirtyi nuorena poikana Manchester Unitediin, josta hän palasi neljä kautta myöhemmin vuonna 2008 takaisin Barcaan vain 5 miljoonalla eurolla. Loppu on historiaa, sillä 30-vuotiaasta Piquéstä tuli Camp Noulla ehdoton luottomies.

Raphael Varane, 10 miljoonaa euroa. Kuva: Getty Images

Real Madrid maksoi kesällä 2011 18-vuotiaasta Raphael Varanesta Lensille vain 10 miljoonaa euroa. Pikkusumma, kun muistetaan Varanen olleen jo vuosien ajan Realin puolustuksen tukipilareita.

Marco Asensio, 3,5 miljoonaa. Kuva: Getty Images.

Real Madrid hankki Marco Asension joulukuussa 2014 Mallorcasta vaivaisella 3,5 miljoonalla eurolla. Summa on suorastaan naurettava, kun ajatellaan, mitä Asensiosta joutuisi tänä päivänä maksamaan. Nuorukaisen ulosostoklausuulikin on tätä nykyä vaatimattomat 500 miljoonaa euroa.

Dani Alves, 848 000 euroa. Kuva: Getty Images

Sevillassa todella pitkän päivätyön tehneellä Monchilla on tunnetusti maailman eliittiä oleva pelaajasilmä, eikä kokenutta urheilujohtajaa muuten olisi AS Romaan naarattukaan. Monchin kyvyistä kenties paras osoitus on Dani Alvesin hankinta. Sevilla maksoi laitapuolustaja brasilialaisella Bahialle 848 000 euroa. Kun Alves kuusi vuotta myöhemmin siirtyi Barcelonaan, oli miehen arvo kohonnut jo 36 miljoonaan euroon. Ei hassumpi siirtovoitto.