Real Madridin leirissä jännitetään, langettaako UEFA Dani Carvajalille pelikieltoa kevään pudotuspeleihin. UEFA on käynnistänyt tutkimukset koskien sitä, ottiko Carvajal tiistain APOEL-ottelussa tahallisen varoituksen nollatakseen varoitustilinsä.

Carvajal sai erotuomari Artur Diasilta varoituksen 90. peliminuutilla viivyteltyään tarpeettomasti rajaheiton heittämisessä. Varoitus merkitsi sitä, että oikea laitapuolustaja on sivussa lohkovaiheen päätöskierroksen ottelusta Borussia Dortmundia vastaan. Ottelu on Madridin sijoituksen kannalta täysin merkityksetön, ja samalla Carvajalin varoitustili nollaantui.

Carvajalin mahdollisesta lisäpelikiellosta päätetään 7. joulukuuta. Jos hänen todetaan syyllistyneen UEFA:n sääntöjen rikkomiseen, on todennäköisin rangaistus yhden ottelun lisäpelikielto.

Carvajalin tontilla on pelannut Achraf Hakimi, kun Carvajal joutui pakkohuilille sydänvaivojen takia.

 

Real Madridilla on vastaavasta varoitustilien nollaamisesta historiaa myös vuodelta 2010. Tuolloin Xabi Alonso ja Sergio Ramos ottivat tahalliset ulosajot Ajax-ottelun loppupuolella. Kaksikolle ei tuomittu lisäpelikieltoa, vaan ainoastaan sakkorangaistus. Realin silloinen valmentaja José Mourinho sen sijaan määrättiin yhden ottelun toimitsijakieltoon.

Jutun lähteinä on käytetty AS:ää ja BBC:tä.