Atlético Madrid on keskiviikkona totisen paikan edessä. Sen on pakko kukistaa Wanda Metropolitanolla AS Roma, jotta mahdollisuudet Mestarien liigan pudotuspeleihin säilyisivät. Eikä kaksi voittoa kahdelta viimeiseltä kierrokseltakaan riitä, ellei apuja tule FK Karabahilta.

Vaisun alkukauden yksi tärkeä osasyy on ilman muuta joukkueen ykköstähden Antoine Griezmannin lähes ennennäkemättömän kehno syysvire. Maaleja Griezmann on tehnyt toistaiseksi vain kolme, mutta lauantainen Madridin derby oli kokonaisvaltaisestikin surkea ranskalaisen osalta.

Griezmann ei laukonut koko derbyssä kertaakaan maalia kohti eikä liioin edes maalin ohi. Syöttöjä hän yritti vain 12, eikä vastustajan rangaistusalueella kirjattu miehelle ainuttakaan pallokosketusta. Keskityksiä Griezmannille tilastoitiin yksi. Kovin paljoa näkymättömämpi ei voi supertähti olla.

Griezmannin alavire huolestuttaa Atlético-kannattajien lisäksi myös joukkueen sisällä, mutta kritiikkiä pelikaverit eivät miehelle osoita, vaan yksinomaan tukea.

– Tarvitsemme Griezmannia. Juuri hän on pelaaja, joka voi ratkaista pelejä, Stefan Savic kommentoi Marcan mukaan jo ennen Real-ottelua.

Samoilla linjoilla ovat myös Saúl Ñiguez, Juanfran ja Koke.

– Griezmann on uskomaton pelaaja, ja ratkaisevin pelaaja koko joukkueessamme. Meidän täytyy tukea häntä aina, Saúl lupaa.

– Olemme Griezmannin kanssa kuolemaan saakka, pukukopin tuesta ei ole mitään epäilystä. Heti, kun hän saa tehtyä yhdenkin maalin, kaikki haamut häipyvät, Juanfran kuvailee.

– Meidän täytyy pysyä tyynenä, koska maali ja hyvä peli tulevat kyllä. Antoine on hyvin rauhallinen, Koke sanoo.

Wanda Metropolitanon kotiyleisön kärsivällisyys Griezmannin suhteen alkaa jo loppua, sillä mies on saanut jo vihellyksiäkin osakseen. Maalittoman kauden pikainen päättyminen tekisi taatusti hyvää.