Aikakauslehti Líbero on tärkeällä asialla, sillä se on julkaissut valistusvideon, jossa muistutetaan kivesten tunnustelun tärkeydestä mahdollisen kivessyövän havaitsemisessa ajoissa. Videolla takavuosien supertähti Carlos Valderrama muistelee neljännesvuosisadan takaista tapausta, jossa Málagan nykyinen valmentaja Míchel kopeloi kesken La Liga -ottelun kolumbialaisen sukukalleuksia.

Líberon toimituksesta kerrottiin, että Míchel edustajineen olisi ollut myötämielinen kampanjalle ja pitänyt ideasta. Málaga-luotsi kuitenkin kiistää tämän.

– Se väittämä ei pidä paikkaansa. En antanut sille suostumustani. Kampanjaa kyllä tarjottiin minulle, Míchel kommentoi AS:lle.

– Olen aika herkkä näille asioille julkisesti ja yksityisesti. Tässä on kyse todella herkästä aiheesta, johon ei voi suhtautua kevyesti. Jos olisin antanut asialle suostumukseni, olisin kampanjassa mukana. En kuitenkaan ole, koska olen mukana monessa muussa asiassa, jotka ansaitsevat yhtä lailla kiinnostukseni.

– Se, että olisin puhunut Valderraman kanssa, on valhe. Tämä on ollut tahditonta. Minä en olisi ollut tämän kannalla. Tahdikkuus on todella tärkeää, kun puhumme jostain näin raskaasta kaikille perheille.

– En pitänyt kampanjasta tai miksi sitä halutaankaan sanoa, ja olen mieluummin ulkona siitä. He väittivät myös, että syövänvastainen järjestö on siinä mukana, mutta ei se ole. Joku ei nyt puhu totta. Järjestö halusi itse asiassa poistaa logonsa siitä.

– Valderramako kevytmielinen? Se on hänen ongelmansa. Minusta syöpää ei voi ottaa kevyesti, tuohtunut Míchel kuittaa.

54-vuotias Míchel edusti lähes koko pelaajauransa pikkupojasta saakka Real Madridia, ja siirtyi vain uransa viimeksi vuodeksi Meksikoon. Hän pelasi Espanjan paidassa kaksissa MM- ja yksissä EM-kisoissa, kantaen maajoukkueen peliasua yllään kaikkiaan 66 A-maaottelussa.

Míchelin valmentama Málaga on La Ligassa viimeisenä ja kohtaa sunnuntaina klo 13 alkaen Deportivo La Coruñan.