© Kuva: Getty Images

Kommentti: Griezmannin pitäisi poistua Atléticosta tammikuussa – jatkuvaa kunnioituksen puutetta seuraa kohtaan

Antoine Griezmannin alkukausi on ollut surkea. 13 otteluun on syntynyt vaivaiset kolme maalia ja tukuttain epäonnistuneita maalintekoyrityksiä, mutta ennen kaikkea kentällä aneeminen persoona.

Atléticossa uuden jatkosopimuksen myötä jopa 14 miljoonaa euroa puhtaana käteen tienaava Griezmann on ollut kuin varjo itsestään – oikeastaan jo pidemmän aikaa. Mikään ei näytä sujuvan kentän puolella ja etenkin sen ulkopuolella Griezmann on käyttäytynyt epäkunnioittavasti Atléticoa kohtaan jo kuukausia.

Oli itsestäänselvää, että Griezmann halusi poistua Atléticosta menneenä kesänä. Hyökkääjä myönsi sen itsekin viime viikolla sanoessaan, että jäi Atléticoon alkaneeksi kaudeksi vain seuran siirtokiellon vuoksi. Atlético ei olisi pystynyt hankkimaan Griezmannille korvaajaa ennen tammikuuta.

Jatkosopimuksen tehtyään Griezmann pyysi Atléticon kannattajilta anteeksi tekemisiään, mutta totesi, että mediat ovat tahalleen väärinymmärtäneet Griezmannin kommentteja. Griezmann ei ole missään vaiheessa kiistänyt minkäänlaisia siirtohuhuja, vaan on sen sijaan itse laittanut lisää vettä myllyyn.

Keväällä Griezmann ei poissulkenut haastattelussa siirtoa Real Madridin riveihin. Griezmann kosiskeli alkukesästä julkisesti esimerkiksi Manchester Unitedin perään mediassa, vaikka oli sanonut samalla viikolla jäävänsä Atléticoon siirtokieltopäätöksestä huolimatta. Muutama viikko sitten Mundo Deportivon mukaan Griezmann on antanut vihreää valoa Barcelona-siirrolle.

Viime viikolla Griezmann totesi unelmoivansa pelaamisesta PSG:n Neymarin ja Kylian Mbappén kanssa.

Atléticon kannattajat ovat tulistuneet sosiaalisessa mediassa Griezmannille. Kuva: Getty

Siirtokieltopäätöksen jälkeen Griezmann totesi L’Equipelle olevansa valmis poistumaan Atléticosta millä hetkellä hyvänsä, mutta sanoi samalla tulevaisuutensa olevan Atléticon seurapresidentin Enrique Cerezon käsissä. Griezmann oli vaatinut Cerezolta varsin massiivista palkankorotusta seitsemästä miljoonasta eurosta neljääntoista miljoonaan.

Atléticolla ei ollut siirtokiellon vuoksi muuta mahdollisuutta kuin hyväksyä Griezmannin vaatimus. Se näyttää tällä hetkellä valtavalta virheeltä, sillä Griezmannista on tullut Atléticolle ulkopuolisten asioiden lisäksi nimenomaan pelillinen rasite.

Ennen Griezmann pystyi hiljentämään pelikenttien ulkopuolisten asioiden vuoksi kärkeä kritisoineet kannattajat maaleillaan, mutta nyt sekään ei ole enää mahdollista.

Griezmannin ulosostoklausuuli on 100 miljoonaa euroa. Sillä summalla Atlético saa varmasti itselleen julkisesti muihin seuroihin unelmoivaa Griezmannia hyödyllisemmän pelaajan.

Seurasta saa ilman muuta poistua. Siinä ei ole mitään väärää – päinvastoin. Se kuuluu ammattilaisjalkapalloon, mutta työnantajaa pitäisi kunnioittaa ainakin siihen asti, kunnes siirto on virallistunut. Kunnioituksen puute on tarpeetonta varsinkin siinä vaiheessa, kun peliesitykset ovat olleet heikkoja.

Twitter: http://twitter.com/tuukka_21


Seuraa meitä myös Facebookissa ja Twitterissä. Facebookissa käydään kovimmat jälkipuinnit ja Twitteristä tavoitat kaikki uutisemme reaaliajassa!


Liity Jalkapallon olohuoneen sisäpiiriin!
⚽ Klikkaa itsesi Facebookiin TÄSTÄ.
⚽ Liity jäseneksi ja odota hyväksyntää