Athletic Bilbaon toimistolla ovat olleet ilonaiheet viime aikoina vähissä. Vaisut otteet sarjassa ovat ajaneet baskiseuran jo sarjataulukon häntäpäähän, eikä seura tunnu onnistuvan sitouttamaan avainpelaajiaan jatkosopimukseen.

Yksi joukkueen nimekkäimmistä pelaajista on Espanjan maajoukkueeseen noussut ja MM-kisapaikkaa hamuava maalivahti Kepa Arrizabalaga. 23-vuotiaan torjujan sopimus kattaa vain tämän kauden, joten Kepa on vapaa neuvottelemaan muiden seurojen kanssa tammikuun alusta alkaen. Athleticille alkaa tulla kiire.

Kepa on yhdistetty huhurintamalla etenkin Real Madridiin, joten Bernabéulla seurataan sopimusneuvottelujen etenemistä varmasti suurella mielenkiinnolla. Eikä tilanne näytä Athleticin kannalta lupaavalta.

AS:n mukaan Athletic ei tunnu löytävän yhteisymmärrystä oman kasvattinsa kanssa sen paremmin palkasta kuin sopimuksen ulosostohinnastakaan. Kepan ulosostohinnaksi ehdotetaan 75 miljoonaa euroa, joka olisi Athleticin pelaajien joukosta kaikkein korkein. Palkka ei kuitenkaan asettuisi joukkueen huipputasolle, kuten Kepan edustajien mielestä olisi oikeudenmukaista.

Neuvottelut jatkuvat, mutta mikäli kompromissiratkaisua ei löydy, on Kepalle varmasti ottajia heti uuden vuoden alussa. Madridin ohella kosijoiden jonoon uskotaan liittyvän jokusen valioliigaseuran, Juventuksen ja kenties myös Barcelonan, jota valmentaa Kepan viime kauden luotsi Ernesto Valverde.


Seuraa meitä myös Facebookissa ja Twitterissä. Facebookissa käydään kovimmat jälkipuinnit ja Twitteristä tavoitat kaikki uutisemme reaaliajassa!