Sunnuntain La Liga -ottelussa Villarreal-Málaga sarjajumbo Málaga tavoitteli kauden toista voittoaan, mutta joutui pettymään. Villarreal pani pallon maaliin peräti viisi kertaa, mutta hyväksytysti tosin vain kahdesti.

Vahvaa kautta pelaava Cedric Bakambu teki ”Keltaiselle Sukellusveneelle” ottelussa ”virtuaalisen hattutempun”. Kongon Demokraattista Tasavaltaa maajoukkuetasolla edustava Bakambu pani pallon verkkoon peräti kolmesti, mutta kaikki osumat hylättiin paitsiona.

Villarreal CF English

@VillarrealCFen
#VillarrealMálaga 🚨 | 2-0 87' | And again! @Bakambu17 has scored three tonight, but all have been ruled offside by the linesmen. Keep going!

LALIGA

@LaLiga
Cuando marcas un hat-trick y no vale ningún gol... 😓

😘🔝 @Bakambu17 🔝😘

#VillarrealMálaga

Kaksi Villarrealin viidestä maalista sentään hyväksyttiin, ja molemmissa tekijänä oli sama mies. Ratkaisijaksi nousi 64. minuutilla vaihdosta kentälle otettu Nicola Sansone. Sansone teki maalinsa pelin 68. ja 76. minuutilla. Samalla italialaisesta tuli ensimmäinen pelaaja La Ligassa tällä kaudella, joka tekee kaksi maalia samassa ottelussa aloitettuaan pelin vaihtopenkillä.

2 - Nicola Sansone has become the first player to score a brace as a substitute in La Liga this season. Antidote.

Ennakkosuosikki Real Sociedad piti samaan aikaan pelatussa baskiderbyssä odotetusti pintansa, ja jätti Eibarin sarjan häntäpäässä tukalaan asemaan. La Realin voittolukemat kirjattiin maalein 3-1.

Avausmaalin puski 12. peliminuutilla Willian José. Maaliin esityön tekivät hyvin laidallaan noussut Adnan Januzaj sekä nappikeskityksen lähettänyt Alvaro Odriozola. 21-vuotiaan laitapuolustajan Odriozolan tähti jatkaa nousuaan, sillä häntä enemmän maalisyöttöjä La Liga -puolustajista ovat viimeisen kahden kauden aikana antaneet vain maailmantähdet Marcelo ja Jordi Alba.

3 - Defenders with the most assists in La Liga since 2016/17:
Marcelo 11
Jordi Alba 10
ÁLVARO ODRIOZOLA 8
Verticality.

Myös brassikärki Willian Josén työ on ollut tuhoisaa, sillä viimeisen kahden kauden aikana hän on ollut La Ligan eniten maaleja puskenut pelaaja.

9 - Willian José has scored more headed goals than any other player in La Liga since the start of last season. Hunter.

2-0 -maalin kävi tökkäämässä 28. minuutilla maalinedusruuhkasta Adnan Januzaj. Näissä lukemissa mentiin myös tauolle, mutta La Real iski jo kolmannen maalin, kun toista puoliaikaa oli pelattu alle minuutti. Mikel Oyarzabal hyödynsi armotta Eibarin paitsioansan pettämisen, pääsi maalivahdin kanssa nokikkain ja sijoitti pallon tarkasti alanurkkaan. Joan Jordanin 72. minuutin kavennusmaalia lähemmäs Eibar ei enää päässyt.