Valencialla kulkee. On kulkenut koko syksyn. Lepakot olivat edenneet koko syksyn ilman tappioita, mutta lauantaina sarjakakkonen sai vastaansa potentiaalisesti haastavan vastustajan, viidentenä olevan Sevillan.

Ei silti ollut Sevillastakaan Valencian pysäyttäjäksi. Vain neljä maalia kauden aiemmassa kahdeksassa ottelussa päästäneen Sevillan takaiskumaalien saldo tuplaantui, kun Valencia löylytti vieraansa tylyin 4-0 -numeroin.

Barcelonaa Valencia ei saanut kiinni vieläkään, mutta viidennellä peräkkäisellä voitollaan se lujitti asemaansa sarjan kakkospaikalla. 25 tehtyä maalia yhdeksässä ottelussa on todella vakuuttava saldo, ja ainakin hetken aikaa jopa sarjan suurin maalimäärä (yksi enemmän kuin iltaottelussa pelaavalla Barcelonalla). Viiden ottelun voittoputkensa Valencia on tehnyt huimat 21 maalia.

Ensimmäisellä puoliajalla Valencia painoi päälle, mutta maalinteossa se onnistui kuitenkin vain kerran. Osuman viimeisteli 20-vuotias portugalilainen Goncalo Guedes. Sevilla sai avausjaksolla peräti neljä varoitusta. Lisää jobinpostia sille tuotti myös toppari Clement Lenglet’n loukkaantuminen.

Toisen puoliajan ensiminuuteilla syyskuun parhaaksi La Liga -pelaajaksi valittu Simone Zaza lisäsi isäntien johdon 2-0:aan.

Matador.

85. minuutilla vuorossa oli Santi Mina ja vielä lisäajalla Guedes juhli illan toista osumaansa. Guedes on kolmella maalillaan ja neljällä maalisyötöllään Euroopan top 5 -sarjojen tehokkain portugalilainen.