Manchester Cityn päävalmentaja Pep Guardiola on tullut jalkapalloilullisten meriittiensä lisäksi tunnetuksi poliittisista kannanotoistaan.

Guardiola on syntyjään katalaani. Vaikka Guardiolasta on sittemmin tullut maailmankansalainen, hän ei ole unohtanut juuriaan. Guardiola tuomitsi pari viikkoa sitten kovaan ääneen Espanjan poliisin toimet Katalonian itsenäisyysäänestysviikonloppuna.

Espanjan ja Katalonian välit ovat edelleen jäiset. Lopullista itsenäisyysjulistusta ei ole tehty, mutta pidätykset ovat jatkuneet. Hiljattain pidätettiin itsenäisyyttä ajaneet virkamiehet Jordi Sánchez ja Jordi Cuixart, joiden vapauttamiselle ei ole määrätty takuita.

Katalaanitoimittaja kysyi Guardiolalta asiasta eilen illalla pelatun Manchester Cityn ja Napolin välisen Mestarien liiga -ottelun jälkeen. City voitti Napolin maalein 2-1.

– Tämä voitto on omistettu heille [Sánchezille ja Cuixartille], Guardiola vastasi katalaaniksi.

– Olemme näyttäneet Kataloniassa, että kansalaisuus on isompi asia kuin mikään ideologia. Toivotaan, että heidät vapautetaan pian.


Seuraa meitä myös Facebookissa ja Twitterissä. Facebookissa käydään kovimmat jälkipuinnit ja Twitteristä tavoitat kaikki uutisemme reaaliajassa!