Katalonian eilinen itsenäisyysäänestys nosti viikonloppuna esiin spekulaatioita Barcelonan pelaamisesta ulkomaisessa sarjassa. Maan urheiluministeri Gerard Figueras heitti ilmoille mahdollisuuden liittymisestä Valioliigaan, mikäli itsenäisyys menisi läpi.

Arsenal-manageri Arsène Wenger otti kantaa Figuerasin ehdotukseen.

– Joutuisin silloin opettelemaan katalaania. Jos Barcelona haluaa liittyä, Valioliigan voittamisesta tulisi vieläkin vaikeampaa. En kuitenkaan uskoo heidän olevan niin lähellä. Barcelona on korkeasti poliittinen seura ja on mielenkiintoista nähdä miten he vastaavat, Wenger kommentoi lehdistölle sunnuntain Brighton-voiton jälkeen.

Valioliigan ainoa Englannin ulkopuolelta tuleva joukkue on tällä hetkellä walesilainen Swansea. Wengerin mukaan skotlantilaiset seurat olisivat sarjapaikan saamisessa Barcaa edellä.

– Meillä on tarpeeksi seuroja täällä. Ennen kuin voimme toivottaa espanjalaisia seuroja tervetulleeksi, meidän täytyy hyväksyä skotlantilaiset seurat, ranskalainen lisäsi.