Barcelonalaislehti Sport uutisoi aiemmin tänään, että Agustí Benediton ajama epäluottamusäänestyshanke on kariutunut.

Benediton aikeena oli kammeta Josep Maria Bartomeu pois FC Barcelonan puheenjohtajan pallilta. Sitä varten Benedito keräsi allekirjoituksia, koska ihan noin vain ei äänestyksiä järjestetä.

Benedito sai kasaan 12 504 nimeä. Se ei riittänyt, sillä äänestyksen pitämistä varten kasaan olisi pitänyt saada 16 570 allekirjoitusta. Aika loppui eilen illalla, joskin Benediton mielestä aikaa olisi pitänyt olla sunnuntaihin asti.

Nyt oleellinen kysymys kuuluu: miten elämä Barcelona-yhteisössä jatkuu? Tällä hetkellä merkit ovat sellaiset, että paluu arkeen voi tapahtua melko kivuttomasti.

Toki tässä on sunnuntaina edessä Katalonian laittomaksi todettu itsenäisyysäänestys, mutta ei kosketa nyt siihen.

Iniestan lausunnon ajankohta sattumaa?

Pysytään ihan vain Barca-leirin sisäisessä tuolileikissä ja mainitaan nimi Andrés Iniesta. 33-vuotias pelintekijä jos joku tuntee Barcelona-organisaation läpikotaisin. En kertaa kaikkea aiemmin kirjoittamaani, joten hypätään suoraan siihen vaiheeseen kun Iniestasta tuli Benediton hankkeen tietynlainen symboli yhdessä Lionel Messin kanssa (lue taustoittava juttu tästä).

Iniestan ja Messin sopimukset umpeutuvat ensi kesänä. Siinä missä Real Madrid on tiedottanut lähes joka päivä uudesta jatkosopimuksesta, Barcelonassa ”ei ole löydetty sopivaa hetkeä” Messin ja Iniestan sopimuksille. On tulkittu, että Messi ja Iniesta ovat pantanneet sopimustensa allekirjoittamista, jotta Benediton ajama hanke saisi vipuvartta.

No, nyt kun epäluottamusäänestys kaatui, arvatkaapa mitä Iniesta sanoi eilisillan haastattelussa.

– Tulevaisuuteni? Hyviä uutisia on tulossa pian.

Oliko se sattumaa, että kaksi noinkin merkittävää uutista sattui osumaan samalle illalle? Mahdollista se toki on, mutta minä en siihen usko.

Voittoputken tuoma selkänoja

Nyt siis vaikuttaisi siltä, että rauha on palaamassa. Iniesta on allekirjoittamassa (jos ja kun eilisillan lausunto siihen viittasi) jatkosopimuksen, ja kenties Messi seuraa perässä. Barcelonan pelaajistolta saadut viimeaikaiset lausunnot ovat kielineet siitä, että ainakin pukuhuoneessa ilmapiiri on tällä hetkellä positiivinen.

Sitä ei toki tiedetä, minkä verran kyräilyä ja vastakkainasettelua seuran jäsenistön keskuudessa on. Benedito sanoi, ettei hän aio lähitulevaisuudessa järjestää uutta äänestyshanketta mutta että hän ei yllättyisi jos joku muu järjestäisi. Ongelmat kuulemma kun ovat samat kuin ennenkin.

”Ongelmat” henkilöityvät pitkälti juuri Bartomeuun, jonka aikakaudella Barcelonassa on tehty ratkaisuja ja päätöksiä joista kaikki eivät ole pitäneet. Yhtenä heikkouden merkkinä pidettiin viime kesän siirtoikkunaa, jossa Barca menetti paljon enemmän kuin sai tilalle.

Tai siltä se ainakin kesällä näytti. Nyt kun Paulinho on pelannut kohtuullisesti ja Barcelona on ollut vahvassa voittoputkessa, kritiikki on laimennut. Voittoputki osui Bartomeun kannalta erinomaiseen saumaan. Kuka tietää mitä Benediton äänestyshankkeen kanssa olisi käynyt, jos Barca olisi aloittanut kauden kontaten.

Jaakko Perttilä
Twitter: @JaakkoPerttila