Barcelonan ja Las Palmasin pitäisi kohdata Camp Noulla tulevana sunnuntaina. Ottelu saatetaan kuitenkin siirtää.

Ongelma on se, ettei pelin turvallisuutta välttämättä pystytä takaamaan. Se taas johtuu saatavilla olevien poliisien vähäisestä määrästä. Poliisien resurssit ovat sunnuntaina tiukilla, kun Kataloniassa järjestetään itsenäisyysäänestys.

Sunnuntaina Kataloniassa liikuskelevat saattavat joutua hulinan keskelle. Espanjan keskushallinto ei nimittäin hyväksy äänestystä, jonka myös korkeimmat oikeuselimet niin Espanjassa kuin Katalonian itsehallintoalueella ovat todenneet lainvastaiseksi.

Yhä monimutkaisemmaksi tilanteen tekee se, että Espanjassa on useita eri poliisivoimia. Muualta maasta on komennettu Kataloniaan Guardia Civilin ja Policia Nacionalin miehistöä. Katalonian omat poliisivoimat – Mossos d’Esquadra – on puolestaan pakkoliitetty väliaikaisesti Espanjan keskushallinnon alaisuuteen. Espanjan kansalliskaartin eversti Diego Pérez de los Cobos on nimitetty alueen kaikkien poliisivoimien komentajaksi. Tässä vaiheessa ei olla ihan varmoja siitä, aikooko Mossos d’Esquadra totella määräystä.

Poliisi on jo takavarikoinut miljoonittain äänestämiseen tarkoitettuja asiakirjoja ja pidättänyt lukuisia Katalonian aluehallinnon edustajia. On mahdollista, että sunnuntaina myös vaaliuurnia takavarikoidaan ja äänestystä järjestäviä virkamiehiä pidätetään.