Ilo on palannut Mestallalle, tuolle espanjalaisen jalkapallon legendaariselle pyhätölle. Pyhätölle, joka on ollut aneemisen jalkapallon näyttämö viimeiset vuodet. Stadion, jonka ilmapiiri on ollut suorastaan surkea ja lamaantunut.

Tällä hetkellä kyseinen ilmapiiri on täysin päinvastainen. Valencia on aloittanut kautensa hienosti Marcelinon johdolla. Viisi ottelua, kaksi voittoa ja kolme tasapeliä. Tasapelitkin tulivat ennalta todella haastavissa otteluissa Atléticoa, Real Madridia ja derbyssä Levantea vastaan. Viime kaudella tällainen kaudenaloitus oli pelkkä unelma. Silloin Pako Ayestarán sai potkut neljän peräkkäisen tappion jälkeen, eikä mikään tuntunut toimivan seurassa.

Seurajohto oli täysin pihalla, pelaajistosta paistoi itseluottamuksen täydellinen puuttuminen ja kannattajat olivat tukkanuottasilla kaikkien kanssa.

Marcelino tuonut Valenciaan kaivattua ryhtiä

Nyt keskitytään kuitenkin Marcelinon Valenciaan. Siihen Valenciaan, joka on yllättänyt kaikki alkaneella kaudella. Valencia pelaa Marcelinon alaisuudessa hyvin kompaktia ja itseluottavaista jalkapalloa. Nuo sanat ovat olleet kadoksissa jo pidemmän aikaa Mestallalla, mutta nyt yleisö voi nauttia toden teolla Valenciasta.

Marcelino puhdisti kesän aikana Valencian täysin. 19 pelaajaa lähti ja seura onnistui hankkimaan pätevät korvaajat. Simone Zaza on kuin uudelleensyntynyt. Viiteen otteluun on syntynyt neljä maalia ja Zaza on maalipörssissä toisena. Eilen italialaiskärki ampui hattutempun Málagan verkkoon kahdeksassa minuutissa. Itseluottamusta on kertynyt ja se näkyy.

Kukaan ei osannut odottaa Valencian pelaavan jo nyt Marcelinon alaisuudessa tällaista jalkapalloa. Monet veikkasivat Valencian nousevan kärkikahinoihin ensi kaudella, mutta peli näyttää jo tällä hetkellä yllättävän valmiilta. Marcelino organisoi ensi töikseen Valencian puolustuksen ja se näkyy. Viidessä ottelussa seura on päästänyt vain kolme maalia ja on pitänyt kolmesti maalinsa puhtaana. Viime kaudella se tuntui täydeltä mahdottomuudelta.

Marcelino tarvitsee aikaa, jotta hän saa Valenciasta kaiken irti. Luotsin piti käyttää koko kesä raunioiden siivoamiseen, joten tällaiset peliesitykset ovat lyöneet kaikki ällikällä. Valencian pelaajamateriaalissa on ollut potentiaalia aikaisemmillakin kausilla, mutta seuran sekasortotilan vuoksi sitä ei saatu esille.

Nyt asiat ovat rauhoittumaan päin ja se näkyy. Valencian tavoite ei ole olla europaikoilla kauden päätteessä, mutta tällä menolla se ei ole missään nimessä mahdottomuus. Veikkaan, että jokaisella espanjalaisen jalkapallon ystävällä oli ikävä tätä Valenciaa, joka on nyt heräilemässä muutaman vuoden kestäneestä horrostilastaan.