Atléticon pitkä historia muuttuu radikaalisti myöhään lauantaina. Seura pelaa nimittäin ensimmäisen ottelunsa uudella kotistadionillaan Estadio Metropolitanolla, kun Málaga vierailee pääkaupungissa.

Monet eivät uskoneet kyseisen päivän koskaan koittavan. Eivät vaikka Atléticon toimitusjohtaja Miguel Ángel Gil Marín allekirjoitti kymmenen vuotta sitten paperit sille, että seura siirtyy La Peinetan nimeä silloin kantaneelle stadionille, kun paikka on uudelleenrakennettu. Stadionia alettiin rakentaa toden teolla neljä vuotta sitten.

Atléticolla oli pitkään kiistaa Madridin kaupungin kanssa stadionista ja kulkuyhteyksistä, mutta osapuolet pääsivät lopulta yhteisymmärrykseen – vaikeuksien kautta voittoon. Metropolitanoksi viime joulukuussa nimetty stadion piti aluksi rakentaa uudelleen yleisurheilustadioniksi, koska Madrid haki jatkuvasti olympialaisisännöintiä. Kaupunkia ei kuitenkaan valittu isännäksi kolmesta yrityksestä huolimatta, minkä jälkeen stadionista rakennettiin vain punavalkoiseen jalkapalloon soveltuva näyttämö.

Cívitas Metropolitano

@Metropolitano
TIME LAPSE ⏭🎥
Han sido unos días de intenso trabajo en la colocación del césped 🌱 ¡Os lo resumimos en 60 segundos! 👏🔝
#AúpaAtleti

Kannattajat eivät ole ottaneet stadionvaihtoa hyvin vastaan – olihan Calderón yksi Espanjan historiallisimmista stadioneista. 50 vuotta Calderónilla pelannut Atlético on muutoksen vallassa. Legendaarinen ja ränsistynyt Calderón kuvasti loistavasti Atléticoa – paikallisten työläisten seuraa.

Nyt Euroopan moderneimmaksi kutsuttu Metropolitano vetää sisäänsä jopa yli 70 000 ihmistä. Oliko muutos tarvittava? Siitä voi olla montaa mieltä. Calderón sijaitsi lähellä keskustaa Manzanares-joen vierustalla. Alla kulki moottoritie ja kotoisa asuinalue tunnistettiin Atléticon alueeksi.

Metropolitano sijaitsee 16 kilometrin päässä Calderónista kaupungin laidalla lentokentän vieressä haastavien kulkuyhteyksien päässä. Muutos on valtava ja kannattajat tarvitsevat varmasti aikaa, jotta Calderóniin verrattuna täysin erilainen stadion ja asuinympäristö muodostuvat kodiksi.

Jotkut väittävät, että Atléticon oli pakko muuttaa toiselle stadionille Calderónin kunnon takia. Se ei pidä missään nimessä paikkaansa, koska juuri Calderón teki Atléticosta Atléticon – massasta poikkeavan jalkapalloseuran.

Yksi asia kuitenkin auttaa seuraa sopeutumisessa.

Nimittäin Metropolitanon vieressä oleva katu, joka kantaa seuralegenda Luis Aragonésin nimeä.