[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1498082844977{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Sisällysluettelo

[/vc_column_text][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_column_text]

Viime kausi

Atléticon viime kausi oli kaksijakoinen monella tapaa, vaikka tuloksia ja sijoituksia katsomalla voisi olettaa, että kausi olisi sujunut hyvinkin positiivisesti. Diego Simeone halusi luoda Atléticostaan viime kesänä hieman hyökkäävämmän, mutta se epäonnistui nimenomaan pelillisesti pahemman kerran. Kauden puolivälissä Simeone alkoi palata takaisin vanhempaan ja tuttuun Atléticoon, joka prässäsi aggressiivisesti ja taisteli jokaisessa tilanteessa loppuun saakka.

Sarjassa ensimmäiset kaksi ottelua päättyivät yllättäen tasapeleihin sarjaan nousseita Alavésia ja Leganésia vastaan. Silloin Simeonea syytettiin liian puolustavasta taktiikasta, johon argentiinalaisluotsi reagoi välittömästi maajoukkuetauon jälkeen. Atlético pelasi kahden tasapelinsä jälkeen todella vakuuttavan syyskuun voitettuaan muun muassa Celtan vieraissa luvuin 4-0, haettuaan tasapelin Camp Nou’lta ja kaadettuaan Bayernin Mestarien liigassa.

Vaikeudet alkoivat kuitenkin – juuri kuten edelliselläkin kaudella – loukkaantumisista. Siirtokiellon saanut Atlético ei pystynyt korvaamaan vajaaksi vuodeksi loukkaantunutta Augusto Fernándezia, jonka vuoksi keskikentän kolmikon (Koke, Saúl, Gabi) pelitahti- ja minuutit nousivat liian suuriksi.

Loppusyksy oli haastava. Punainen lanka oli kadonnut Atléticon pelistä Mestarien liigan lohkovoitosta huolimatta. Sevilla, Real Sociedad, Real Madrid ja Villarreal onnistuivat kaatamaan loppujen lopuksi varsin aneemisen Atléticon ja mestaruustaistelu oli karannut punavalkoisten kannalta lopullisesti.

Atléticon kuluvan vuoden ensimmäiset kaksi kuukautta olivat positiivisia. Antoine Griezmann löysi kadoksissa olleen maalivireensä, Miguel Ángel Moyá korvasi kiitettävästi olkapääleikkaukseen joutunutta Jan Oblakia ja Atléticon keskikenttä pysyi pitkästä aikaa balanssissa.

Atlético tippui Copasta kyseenalaisten vaiheiden jälkeen, kun Barcelona eteni Simeonen miehistön kustannuksella finaaliin. Kyseinen välieräottelupari oli kuitenkin Atléticolta loistava osoitus siitä, ettei Simeonen aikakausi seuran peräsimessä ole sulamassa käsiin. Atlético dominoi Barcelonaa pelillisesti läpi otteluparin, mutta yksi virheellisesti tuomittu paitsiomaali esti välieräparin toista osaa etenemästä jatkoajalle. Se antoi kuitenkin Atléticolle uskoa ennen kaikkea omaan tekemiseensä, joka oli saanut paljon kritiikkiä kauden aikana.

Keväällä sulaneen Sevillan lopulta helposti ohittanut Atlético keskittyi loppukauden ajan vain Mestarien liigaan. Neljännesvälierissä vastaan asettui Leverkusen, joka oli Atléticolle vain suupala. Puolivälierissä Atléticon haastoi Leicester, joka oli Leverkusenin tapaan Atléticolle varsin helppo vastustaja pelillisesti.

Välierissä Atlético kohtasi punaisen vaatteensa – tässä tapauksessa valkoisen. Ainoastaan Real Madrid oli enää Atléticon finaaliunelman edessä. Rakas vihollinen ja ottelupari ratkaistaisiin Calderónin historian viimeisessä europelissä. Avausosa Bernabéulla oli kuitenkin Atléticon osalta puhdas katastrofi ja Real Madrid käytännössä varmisti finaalipaikkansa jo viikkoa ennen toista osaa. Atlético taisteli toisessa osassa ja yritti tehdä parhaansa mukaan mahdottomasta mahdollista, mutta lopulta Real Madrid asteli finaaliin ja nappasi jälleen Mestarien liigan pokaalin vitriiniinsä.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1501120395117{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Tärkein pelaaja – Koke

[/vc_column_text][vc_column_text]

during the UEFA Champions League match between FC Bayern Muenchen and Club Atletico de Madrid at Allianz Arena on December 6, 2016 in Munich, Bavaria.
Kuva: Getty Images

Koke on ollut jo pidemmän aikaa Atléticon tärkein yksittäinen pelaaja Diego Godínin rinnalla. Koken rooli muuttunee kuitenkin tällä kaudella Vitolon saapumisen myötä, jonka vuoksi Espanjan keskikentän moottorin pelillinen vastuu nousee uuteen potenssiin Atléticossa.

Koke siirtyy todennäköisesti jossain vaiheessa kautta Saúlin pariksi keskikentän keskustaan, kun Vitolo liittyy joukkueen mukaan Koken normaalille pelipaikalle laitaan.

Simeone on pitänyt Kokea Atléticon arvokkaimpana pelaajana jo usean vuoden ajan. Tasapainoinen keskikenttämies pystyy pelaamaan laidalla, puolustavammassa roolissa keskikentän pohjalla ja kymppipaikalla, jonka takia Koke on hyvin monipuolinen pelaaja.

Valtavia määriä ottelua kohtaan juokseva Atlético-kasvatti on seuran juniorituotannon historian yksi parhaista pelaajista.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_column_text]

Valmennus

Atléticosta puhuttaessa Diego Simeonea ei voi olla mainitsematta. Simeone on Atlético Madrid ja Atlético Madrid on Simeone – täydellinen ja romanttinen rakkaustarina. Kuusi vuotta seuran edustusjoukkuetta valmentanut argentiinalaisluotsi on Atléticon historian suurin yksittäinen henkilö – kyllä, nykyään Simeonea arvostetaan jopa Luis Aragonésia enemmän. Se kertonee kaiken tarpeellisen Cholosta.

Simeonen rakkaudesta Atléticoa kohtaan kertoo se, kuinka useaan otteeseen valmentaja on hylännyt valtavia tarjouksia suurseuroilta jäädäkseen kotiinsa. Muun muassa PSG, Inter, Chelsea ja Manchester City ovat joutuneet pettymään, kun Simeone on pistänyt tunteensa valtavien rahakasojen edelle.

On suorastaan kummallista ja outoa ajatella, kuinka Simeone jatkaa vuodesta toiseen Atléticossa, jonka seurajohto on yksi espanjalaisen jalkapallohistorian surkeimmista.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_column_text]

Arvio

Simeonen aikakaudella Atléticon virallinen tavoite on aina ollut selviytyä kolmen joukkoon, eikä se muutu tälläkään kaudella. Kaikki muu on positiivista, mutta suora paikka Mestarien liigaan on saavutettava. Kykeneekö Atlético taistelemaan sarjamestaruudesta tasapäisesti kolme kertaa suuremmalla budjetilla operoivien Real Madridin ja Barcelonan kanssa siirtokiellosta huolimatta? Se vaatisi käytännössä täydellistä syyskautta, eikä Atlético saisi menettää juurikaan kaksikkoa enempää pisteitä syksyn aikana.

Atlético on kevätkaudella todennäköisesti hyvin vahva. Vitolo ja Diego Costa nostavat Atléticon tasoa huomattavasti nimenomaan tasaisuudessa. Monet pitävät Costaa mielialapelaajana, mutta kärki on sellainen valmentajan alaisuudessa, joka ei osaa käsitellä häntä. Simeone osaa, jonka vuoksi Costan panos kevätkaudella tulee olemaan valtava.

Atléticolle syyskauden otteluohjelma on varsin mieluinen, sillä Barcelona, Real Madrid ja Sevilla vierailevat Metropolitanolla. Simeone on ennenkin tehnyt ihmeitä, mutta syyskausi ilman sen suurempia pistemenetyksiä olisi jo sellainen saavutus, että luotsille pitäisi rakentaa välittömästi patsas Metropolitanon kulmalle. Atléticolle kelpaa kolmas sija.

Mestarien liigassa Atlético on tälläkin kaudella todennäköisesti hyvin vahva. Simeonen joukkue sopii turnausmuotoisiin otteluihin kuin nenä päähän pelitapansa myötä. Atléticon pitää taistella itsensä jatkoon alkulohkosta, jotta Costa ja Vitolo voivat liittyä seuran kokoonpanoon kevään pudotuspeleissä.

Copassa Atlético ei ole menestynyt juurikaan muutamaan vuoteen. Noutaja on saapunut Atléticon ovelle puoli- ja välierävaiheessa viimeisien vuosien saatossa Celtan ja Barcelonan toimesta. Atléticolla ei ole kuitenkaan varaa käyttää minkäänlaista rotaatiota missään kilpailussa, jos seura haluaa voittaa pokaaleita alkavalla kaudella, jonka vuoksi Copassa normaalilla avauskokoonpanolla pelaaminen saattaa näkyä kevään otteissa.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”info-snippet”][vc_column][vc_column_text]

Tiesitkö: Diego Simeone on tällä hetkellä pisimpään valmentanut luotsi nykyisistä La Liga -valmentajista. Alkava kausi on Simeonen kuudes kokonainen kausi Atléticon peräsimessä. Atlético muutti Calderónilta Metropolitanolle täksi kaudeksi.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_column_text]

Ihanneavaus

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text]

Kokoonpanolista

[table id=24 /][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1502963712799{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Pelaajasiirrot – lähteneet

Theo Hernández (Real Madrid)
Vasen laitapuolustaja, 19-vuotias

Theon siirto Atléticosta paikallisvastustaja Real Madridin riveihin herätti valtavasti mediahuomiota keväällä. Atléticon kannattajaksi vain muutamaa viikkoa ennen Real Madridin lääkärintarkastusta tunnustautunut laitapuolustaja sai Atléticon kannattajien vihat päälleen. Theo ei ehtinyt debytoida Atléticon edustusjoukkueessa. Real Madrid maksoi nuorukaisesta Atléticolle noin 26 miljoonaa euroa.

Matias Kranevitter (Zenit)
Puolustava keskikenttä, 24-vuotias

Argentiinan maajoukkuerinkiin kuuluva Kranevitter siirtyi Zenitiin neljän vuoden sopimuksella. Zenit maksoi Atléticolle Kranevitterista noin kahdeksan miljoonaa euroa. Puolustava keskikenttäpelaaja edusti Atléticoa vain 11 ottelussa, vaikka monet odottivat Kranevitterista kehkeytyvän uusi Atléticon avauskokoonpanon pelaaja.

Javier Manquillo (Newcastle)
Oikea laitapuolustaja, 23-vuotias

Atlético-kasvatti siirtyi viimein pysyvällä siirrolla seurasta pois. Viimeiset kolme kautta lainoilla ympäri Eurooppaa kiertänyt Manquillo siirtyi Newcastleen viidellä miljoonalla eurolla.

Santos Borré (River Plate)
Keskushyökkääjä, 21-vuotias

Entinen Alfredo Morelosin maajoukkuetoveri pelasi viime kauden lainalla Villarrealin riveissä, mutta ei onnistunut nappaamaan itselleen avauskokoonpanon paikkaa keltaisessa sukellusveneessä. Diego Simeone ei nähnyt kärjelle käyttöä ja River hankki puolet Santos Borrén pelaajaoikeuksista 3,5 miljoonalla eurolla.

Amath Ndiaye (Getafe)
Keskushyökkääjä, 21-vuotias

Viime kaudella Tenerifen paidassa loistanut Amath olisi halunnut jäädä Atléticon riveihin, mutta Simeonen mielestä nuorukaisella ei ollut riittävästi tilaa edustusjoukkueen mukana. Getafe hankki Atlético-kasvatin pelaajaoikeuksista puolet ja Amath allekirjoitti sinipaitojen kanssa viiden vuoden sopimuksen. Atléticolla on takaisinosto-optio.

Alessio Cerci (Hellas Verona)
Keskushyökkääjä, 29-vuotias

Cercin Atlético-ura oli suorastaan tragikoominen. 16 miljoonalla eurolla Atléticoon kolme vuotta sitten siirtynyt italialainen ei onnistunut ensimmäisen kautensa avauspuolikkaalla nousemaan suureen rooliin ja lähti Milaniin lainalle. Cerci vietti Italiassa kaksi kautta ja palasi viime kaudeksi Atléticoon – vasten seuran tahtoa. Nimittäin polvensa loukannut laituri ei päässyt mihinkään muualle. Cerci vietti vuoden katsomossa ja Atlético purki miehen sopimuksen.

Óliver Torres (Porto)
Hyökkäävä keskikenttä, 23-vuotias

Vitolo (Las Palmas, laina 1.1.2018 asti)
Vasen laitahyökkääjä, 27-vuotias

Bernard Mensah (Kasimpasa, laina)
Hyökkäävä keskikenttä, 22-vuotias

Emiliano Velázquez (Getafe, laina)
Toppari, 23-vuotias

André Moreira (Braga, laina)
Maalivahti, 21-vuotias

Moreira oli viime kaudella Atléticon kakkos- ja kolmosmaalivahtina, kun Jan Oblak ja Miguel Ángel Moyá olivat loukkaantuneina. Oli siirtyä Benficaan, jossa kävi jo lääkärintarkastuksessa, mutta lopulta siirto kaatui, kun osapuolet eivät päässeet yhteisymmärrykseen siirtosummasta.

Diogo Jota (Wolverhampton, laina)
Hyökkäävä keskikenttä, 20-vuotias

Tiago (ura päättyi)
Keskikentän keskusta, 36-vuotias

Atlético-legenda päätti uransa kahden hyvin vaikean kauden jälkeen. Tiago pelasi vain kourallisen otteluita kahden viime kauden aikana loukkaantumisten kanssa. Siirtyi Simeonen valmennusjohtoon.[/vc_column_text][vc_column_text][/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515686941{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Pelaajasiirrot – saapuneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

during the FIFA 2018 World Cup Qualifier between Italy and Spain at Juventus Stadium on October 6, 2016 in Turin, .
Kuva: Getty Images

Vitolo (Sevilla)
Vasen laitahyökkääjä, 27-vuotias

Atléticon kesän ensimmäinen hankinta oli Vitolo Sevillasta. Atlético maksoi Sevillalle Espanjan maajoukkuelaiturin 35.6 miljoonan euron ulosostoklausuulin. Avasimme kyseisen kaupan käänteitä kommentissamme.

Vitolo on täydellinen pelaaja Simeonelle. Väkivahva taistelija, joka on pallon kanssa hyvin taitava. Espanjan maajoukkueen avauskokoonpanoon itsensä taistellut Vitolo on ollut Simeonen hankintalistalla jo useamman vuoden ja luotsi sai viimein haluamansa.

Vitolo pelaa kauden avauspuolikkaan Las Palmasin paidassa Atléticon siirtokiellon vuoksi.

Matias Kranevitter (laina päättyi)
Puolustava keskikenttäpelaaja

Axel Werner (laina päättyi)
Maalivahti, 21-vuotias

Pelasi viime kauden lainalla Bocassa, mutta on alkavalla kaudella Atléticon mukana. Todennäköisesti kolmosvahti ja saattaa olla, että Werner lähtee tammikuussa vielä lainalle.

Emiliano Velázquez (laina päättyi)
Toppari, 23-vuotias

Amath Ndiaye (laina päättyi)
Keskushyökkääjä, 20-vuotias

Guilherme Siqueira (laina päättyi)
Vasen laitapuolustaja, 31-vuotias

Diogo Jota (laina päättyi)
Hyökkäävä keskikenttä, 20-vuotias

Luciano Vietto (laina päättyi)
Keskushyökkääjä, 23-vuotias

Santos Borré (laina päättyi)
Keskushyökkääjä, 21-vuotias

Javier Manquillo (laina päättyi)
Oikea laitapuolustaja, 23-vuotias[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]