Espanjan maajoukkueen mukana kolme perättäistä arvoturnausta vuosina 2008-2012 voittanut Álvaro Arbeloa joutui lopettamaan uransa suunniteltua aiemmin loukkaantumiskierteen vuoksi. Vaivat rajoittivat Arbeloan esiintymiset viime kaudella West Hamissa vain neljään otteluun, eikä 34-vuotiaalla laitapuolustajalla ollut hinkua lähteä rahan perässä jäähdyttelysarjoihin.

– Sain tarjouksia Kiinasta ja Yhdysvalloista, mutten halunnut pelata vain rahan takia. Sellainen jalkapallo ei vetoa minuun, Arbeloa totesi El Transistorin haastattelussa lopettamisensa syistä.

Arbeloa nousi pääsarjatasolle Real Madridin juniorimyllyn ja akatemian kautta, ja esiintyi ”Los Blancosin” riveissä kaikkiaan kahdeksalla kaudella, viimeksi kaudella 2015-2016. CV:hen kirjattiin muun muassa kaksi La Ligan ja kaksi Mestarien liigan voittoa. Real Madrid onkin miehelle ymmärrettävästi rakas seura.

– En halunnut pukea Espanjassa ylleni mitään muuta peliasua kuin Real Madridin. Yksikään saamistani tarjouksista ei kiinnostanut, joten oli parempi panna nappikset naulaan. Päätökseni johtui enemmänkin henkisestä kuin fyysisestä puolesta. Kaikki ei mennyt siten, kuten kuvittelin asioiden menevän lähtiessäni Madridista, Arbeloa harmittelee.

56 A-maaottelua pelannut Arbeloa toimisi mieluusti tulevaisuudessakin jalkapallon parissa.

– Haluaisin jatkaa jalkapallon parissa, koska pidän siitä. En silti tiedä, haluaisinko olla valmentaja. Jos Madrid tarvitsee minua, olen käytettävissä. Ei minulla kuitenkaan mitään kiirettä ole, vaan voin auttaa missä tahansa.

– Jalkapallo on jättänyt minulle haavoja, mutta epäilemättä se on antanut minulle myös paljon iloa. Parasta oli, että sain tehdä sitä, mistä pidin. Yhtä hetkeä on vaikea nostaa esille, koska voitin kaiken mahdollisen. No, ehkä hienoin mestaruuteni oli” la Décima”, Real Madridin kymmenes Mestarien liiga -titteli, Arbeloa myöntää.

Lähde: AS