© Kuva: Getty Images

La Ligan nousukarsintafinaalin joukkueet selvillä – palaavatko Kanarian derbyt?

Getafe ja Tenerife taistelevat alkavalla viikolla paikasta La Ligaan nousukarsintafinaaleissa. Tenerifen nousukarsintafinaalipaikka varmistui myöhään eilisiltana, kun kanarialaisjoukkue kaatoi kotikentällään Cádizin luvuin 1-0.

Reilut 24 000 ihmistä vetävällä Heliodoro Rodríguez López -stadionilla kotiotteluitaan pelaava Tenerife on pelannut pääsarjassa viimeksi kaudella 2009-10. Viimeisimmät vuodet Segundassa viettänyt Tenerife osallistuu nousukarsintoihin ensimmäistä kertaa 15 vuoteen.

Myös Kanarian derbyt palaavat jalkapallomaailmaan, jos Tenerife onnistuu nousemaan pääsarjaan. Viimeisin Las Palmasin ja Tenerifen välinen paikallisottelu pelattiin yli kaksi vuotta sitten – tosin silloin Segundassa.

Tenerife isännöi ensimmäistä nousukarsintafinaalia keskiviikkona. Nousija varmistuu lauantai-iltana Madridin esikaupunkialueella Getafessa.