Kommentti: Cristiano Ronaldon lähtö vaikuttaa ensimmäisen kerran mahdolliselta – Vaikutukset olisivat massiiviset

© Kuva: Getty Images

Cristiano Ronaldo saapui Real Madridiin kesällä 2009. Lähestulkoon jokaisena vuotena tämän jälkeen on saatu lukea uutisia siitä, kuinka Ronaldo haluaa lähteä muualle.

”Hän kaipaa Manchesteriin” tai ”Paris Saint-Germain tarjoaa käsittämätöntä palkkaa” ovat esimerkkejä syistä, joita on pidetty portugalilaisen lähtöhalujen motiivina.

Jos asioita on hetken miettinyt järjellä, niin on voinut tehdä johtopäätökset ja todeta, että mies ei ole minnekään lähdössä. Kuka Portugalin ilmastossa kasvanut oikeasti vaihtaisi Espanjan Englantiin, jos on jo kokenut, millaista siellä on. Entä kuinka PSG pystyisi tarjoamaan isompaa palkkaa kuin yksi maailman rikkaimmista seuroista?

Nyt olemme jälleen tilanteessa, jossa Cristianon huhutaan tahtovan pois Madridista. Ensimmäistä kertaa syyssä on kuitenkin järkeä ja uskottavuutta. Jos hyökkääjä on oikeasti yhtä syytön veroskandaalissa kuin väittää olevansa, niin silloin varsinkin on täysin ymmärrettävää, että hän haluaa pois Espanjasta. Ovathan he mustamaalanneet Cristianon maineen.

Asian vakavuuden on huomannut myös ulkomaalaisten medioiden suhtautumisesta aiheeseen. Aiemmin siirtohuhuja on esittänyt yksittäiset lähteet ja niihin on tarttunut muut mediat vain ohimennen. Nyt lähes kaikki uutisoivat asiasta isoilla otsikolla ja kovin moni ei kyseenalaista alkuperäisen lähteen (A Bolan) tietoja. Päinvastoin. Moni on kertonut vahvistavansa huhujen pitävän paikkansa.

Ensimmäisen kerran asiaa käsitellessä tulee sellainen olo, että tänä kesänä Ronaldo saattaa jopa oikeasti lähteä.

Cristiano Ronaldon vaikutus pelillisesti

Kuinka Cristianon lähtö vaikuttaisi Zinédine Zidanen miehistön pelaamiseen? Todella paljon. Vuoden 2016 lopussa henkilökohtainen mielipiteeni oli se, että olisi Real Madridin edun mukaista, jos pelaaja lähtisi pois. Tämä mielipide kuitenkin muuttui, kun portugalilaisen rooli kentällä vaihtui rangaistusalueella operoivaksi täsmäaseeksi.

Puhtaana laitahyökkääjänä Ronaldo ei enää ollut joukkueelleen aina hyödyksi. Helppoja syöttövirheitä, paljon pallonmenetyksiä ja useita vääriä ratkaisuja pelin todennäköisyyksien kannalta.

Nyt hän osallistuu pelinrakenteluvaiheeseen paljon vähemmän ja on puolestaan useammin parhaalla mahdollisella maalintekosektorilla hyödyntämässä suurinta vahvuuttaan, eli viimeistelytaitoa.

Cristianon lähteminen vaikuttaisi isosti myös muiden pelaajien asemiin. Esimerkiksi Karim Benzema on fantastinen hyökkääjä. Hän osaa erinomaisesti rakentaa peliä ja tehdä tilaa muille. Mutta. Hän ei pystyisi täyttämään Ronaldon saappaita 40 maalia kaudessa tekevänä pelaajana. Benzeman tarvitsee vierelleen huippuluokan viimeistelijän.

Toinen Real Madrid-pelaaja, joka voisi etukäteen ajateltuna täyttää Ronaldon saappaat on Gareth Bale. Hän on Cristianon tavoin erinomainen fyysisiltä ominaisuuksilta, hyvä viimeistelijä ja harvoja pelaajia, jotka pystyvät ratkomaan isojakin otteluita yksin.

Balen varaan ei voi kuitenkaan laskea liikaa. Loukkaantumisten takia walesilainen pelasi Realin pelaajista vasta 15. eniten minuutteja La Ligassa kaudella 2016-17. Olisi liian suuri riski laskea päävastuu maalinteosta hänen varaansa.

Jalkapallossa joukkueen selkäranka muodostuu maalivahdista, topparista, keskikentän keskustasta ja maalintekijästä. Real Madridin selkärangasta puuttuisi siis todella tärkeä osa.

Vaikutus siirtomarkkinoihin

Ronaldon siirtyminen käynnistäisi valtavan ketjureaktion siirtomarkkinoilla. Real Madridin tulisi siis hankkia itselleen uusi maalintekijä.

Maailmassa ei ole kovin montaa pelaajaa, jotka pystyvät tuon roolin täyttämään näin suuressa seurassa. Nimet kuten Robert Lewandowski ja Harry Kane ovat tehojensa puolesta harvoja, jotka pystyisivät korvaamaan Ronaldon tehot.

Madridiin huhutun Kylian Mbappén siirto olisi myös tapahtumaketjun myötä entistä todennäköisempi, mutta 18-vuotias poika ei ole vielä valmis näin suureen vastuuseen.

Jos siirto tapahtuisi, saisi Real Madrid myös valtavan määrän rahaa jo valmiiksi lähes pohjattomaan tilipussiinsa. Tämä tarkoittaisi useita isoja hankintoja, jotka puolestaan tarkoittaisivat useita uusia kasvoja, eli joukkuepelaamista pitää alkaa hiomaan lähes nollatasosta. Yksi Real Madridin viime aikojen suurimmista vahvuuksista on nimenomaan ollut vähäinen vaihtuvuus. Viime kesänä Álvaro Morata ja Marco Asensio olivat käytännössä ainoat uudet palaset Zidanen palapelissä.

Nyt lähtöhuhujen kohteena ovat Ronaldon lisäksi muun muassa Morata, James RodríguezPepe ja Fábio Coentrão. Lähes neljännes joukkueesta on siis varassa vaihtua.

Ronaldon brändin menettäminen

Ronaldo oli tuoreen tutkimuksen mukaan viimeisen vuoden eniten tienannut urheilija. Vaikka miehen palkkaan meneekin rahaa, niin on se pientä siihen verrattuna, mitä hän tuo seuralle.

Jokaisen Real Madridissa pelaavan pelaajan sponsorituloista iso osa menee seuralle. Esimerkiksi Balen sopimuksessa on pykälä, jonka mukaan 40 prosenttia hänen sponsorituloista menee Real Madridille. Tämä pykälä on vakiona jokaisen joukkueen pelaajan sopimuksessa. Prosenttimäärä voi toki hieman vaihdella.

Cristianon sponsoritulot olisivat taloudellisesti todella iso menetys, jopa näinkin rikkaalle joukkueelle.

Supertähdellä on myös valtava määrä faneja, jotka käyttävät paljon rahaa pelipaitoihin ja kaikkiin Real Madrid -tuotteisiin. On vain fakta, että moni kannattaa madridilaisjoukkuetta juurikin Cristianon takia. Osa heistä tulisi vaihtamaan suosikkiseuraansa Ronaldon mukana.

CR7 on myös sosiaalisessa mediassa kaikista seuratuin urheilija ja ylipäätään yksi maailman seuratuimmista henkilöistä. Hänen menetyksensä myötä madridilaisseura menettäisi runsaasti näkyvyyttä.

Loppusana

On vielä mahdoton sanoa, lähteekö Ronaldo oikeasti. On myös yhtä vaikeaa sanoa, kuinka muutokset vaikuttaisivat joukkueeseen. Varmaa on kuitenkin se, että asiat tulisivat muuttumaan ja paljon. Edessä olisi valtava määrä hommia sekä pelillisesti että imagollisesti. Toki hyvin tehdyllä työllä lähdön voisi kääntää jopa positiiviseksi asiaksi, mutta olisi jo erittäin haastavaa kääntää asia vain pieneksi tappioksi.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.