Barcelonan uusi päävalmentaja Ernesto Valverde myöntää, että Camp Noulla edessä on hänen uransa vaikein haaste. Miehen kaksivuotiseen sopimukseen sisältyy optio kolmannesta vuodesta.

Valverde, 53, on aiemmin luotsannut Valenciaa, Villarrealia, Espanyolia, Olympiakosia ja Athletic Bilbaota.

– Kun Barcelonan kaltainen joukkue soittaa, sitä ei tarvitse miettiä kovin kauan. Se on urani vaikein haaste, mutta myös mukavin. Minulla on suuri itseluottamus, Valverde kommentoi.

– Vaatimustaso on erittäin korkea, ja vain katsomalla ympärilleen museossa ymmärtää paineen, joka kohdistuu minuun. Edeltäjieni saavuttamat tulokset olivat erittäin kovia, loistavia valmentajia jalkapallon historiassa, hän jatkaa.

Halusin vaikean haasteen, ja tietysti tämä on yksi suurimmista. Siitä minulla ei ole epäilystäkään.

– Halusin vaikean haasteen, ja tietysti tämä on yksi suurimmista. Siitä minulla ei ole epäilystäkään.

Valverde pelasi Barcelonassa Johan Cruijffin alaisuudessa vuosina 1988–1990, joten hän tuntee seuran perinteet, odotukset ja pelitavan.

– Tunnen Barcan tyylin. Tiedän sen, minun on sopeuduttava siihen uudestaan. Ajatukseni on auttaa tekemään pelaajista parempia pelaajia, luoda joukkuehenki ja saavuttaa tuloksia, mies pohtii.

– Kaikki täällä käyneet valmentajat ovat olleet tietoisia tyylistä, mutta he ovat jättäneet asioihin henkilökohtaisen jäljen. Joukkueen vahvistamisen mahdollisuus? Se on vaikea kysymys. Minulla voi olla omia ideoitani, mutta minun pitää olla kiitollinen edeltäjälleni, koska Luis Enrique saavutti suuria asioita.

Enrique saavutti Barcelonassa peräti yhdeksän pokaalia kolmen kauden aikana. Hän siirtyi oma-aloitteisesti syrjään päävalmentajan paikalta.

Lähde: Sky Sports