Leganés pelaa tulevallakin kaudella La Ligassa. Asia varmistui viikko sitten, kun Leganes nappasi tasapelin Athleticilta San Mamésilla. Kuluva kausi on Leganésin historian ensimmäinen pääsarjatasolla.

Seuran tavoite kauden alussa oli säilyttää sarjapaikka, eikä Leganésilla ollut käytännössä sen suurempaa hätää sarjapaikkansa pitämisessä hyvän alkukauden jälkeen, koska jo pudonneet Granada, Osasuna ja Sporting olivat sen verran surkealla tasolla.

Leganésin päävalmentaja Asier Garitano pitää kautta suurena menestyksenä. Garitano käväisi Marcan haastattelussa.

– Annan hyvän arvosanan tälle kaudelle. Saavutimme tavoitteemme ja se on aina ensisijaisen tärkeää. Voimme olla tyytyväisiä. Olemme mielestäni sopeutuneet hyvin tähän sarjaan. Meillä on ollut suuria vaikeuksia tämän kauden aikana esimerkiksi loukkaantumisten kanssa, mutta olemme selviytyneet niistä yhdessä.

Neljättä kauttaan Leganésin peräsimessä oleva Garitano totesi, että kuluva kausi on ollut ehdottomasti haastavin.

– Kyllä tämä pääsarjakausi on ollut haastavin. Kun vuosi sitten nousimme, niin ihmiset sanoivat, että meidän pitäisi vain nauttia pääsarjakokemuksesta. No, minä en nauttinut juurikaan. Tämä on ollut uskomaton kokemus, mutta kuten sanoin, meillä on ollut huomattavia vaikeuksia. Edelliset kaudet olivat rauhallisempia.

Garitano avasi myös hieman tulevaisuuttaan.

-Minulla on vuosi sopimustani jäljellä. Istumme alas seurajohdon kanssa ja puhumme asioita läpi. Jos ajatuksemme kohtaavat, niin tietenkin jatkan mielelläni täällä.