Real Madrid pelaa tänä keväänä Mestarien liigan välierissä. Asia varmistui, kun Los Blancos kaatoi puolivälierissä Bayern Münchenin yhteismaalein 6-3.

Cristiano Ronaldo iski Realille hattutempun ja ylsi historian ensimmäisenä pelaajana 100:aan Mestarien liiga -maaliin. Mutta tällä kertaa Realin voittoa varjosti ikävä sivumaku. Tuomaristo teki nimittäin ottelun ratkaisevilla hetkillä kaksi kyseenalaista – jopa väärää – tuomiota, jotka ratkaisivat pelin. Arturo Vidal ajettiin ulos, Casemiroa ei. Lisäksi Ronaldon voittomaali syntyi selvästä paitsioasemasta.

Käydään koko ottelu läpi alusta alkaen.

Illan osaotteluun lähdettiin Realin 2-1-etumatkalta. Bayern sai ensimmäiseen osaan verrattuna Robert Lewandowskin takaisin. Ylipäätään Carlo Ancelotti juoksutti vanhalle kotistadionilleen hyvin kokeneen Bayern-ryhmän.

OptaFranz

@OptaFranz
3⃣0⃣ - With an average age of 30 years & 116 days, Bayern sent out their oldest starting 11 in their CL history. Experience. #RMAFCB #UCL

Siinä missä Bayern aloitti kokeneella miehistöllä, myös Realin avaus oli tuttua kauraa. Pepe, Raphaël Varane ja Gareth Bale puuttuivat loukkaantumisten vuoksi, mutta muilta osin Zinédine Zidane sai kuoria kermat päältä.

Sergio Ramosille ottelu oli uran 100:s Mestarien liigassa. Realin seurahistoriassa vain kolme pelaajaa on aiemmin yltänyt samaan merkkipaaluun.

OptaJose

@OptaJose
100 - Sergio Ramos will be the 4th Real Madrid player to make 100 appearances in the #UCL (Casillas 150, Raúl 130 and R. Carlos 107). Icon.

Bayern aloitti pelin todella terävästi. Heti pelin alkuvaiheilla Thiago Alcântaralle pelattiin paikka maalin eteen, mutta laukaus kilpistyi edessä olleeseen Marceloon. Arjen Robben laukoi irtopallon sivuverkkoon.

Hetken aikaa mentiin hieman rauhallisemmin, kunnes noin 25 minuutin kohdalla Daniel Carvajal antoi tykkinsä puhua. Painava laukaus suuntautui kohti takakulmaa – Manuel Neuer torjui.

Hetkeä myöhemmin Neuer pomputti keskityksen eteensä. Pallo pomppi Ramosille, jonka laukauksen Jérôme Boateng pelasti maaliviivan tuntumasta. Maalintekoa pääsivät ensimmäisellä jaksolla kokeilemaan myös Ronaldo ja Toni Kroos. Tauolle mentiin kuitenkin maalittomassa tasatilanteessa.

Kaiken kaikkiaan ensimmäinen puoliaika oli melkoista hurlumheitä. Päästä päähän mentiin vauhdilla, eikä kumpikaan joukkue saanut peliä kunnolla kontrolliinsa.

Toinen 45-minuuttinen jatkui ihan yhtä vauhdikkaana. Puolisko ehti vanhentua vain viitisen minuuttia, kun Marcelo pelasti päällään maaliviivalta Robbenin yrityksen.

Heti seuraavassa hyökkäyksessä Casemiro kaatoi Robbenin rangaistusalueella, ja erotuomari Viktor Kassai vei pallon pisteelle. Lewandowski niittasi rankkarin tylysti keskelle maalia. Puolalainen alkaa olla melkoinen peikko Realille.

Gracenote Live

@GracenoteLive
Robert Lewandowski is the FIRST player to score 6 #UCL goals against Real Madrid (Del Piero 5). @FCBayern #RMAFCB

Tässä vaiheessa Bayern tarvitsi vielä yhden maalin jatkopaikkaan. Saksalaisjoukkue jatkoi korkealla intensiteetillä. Toinen maali heti perään oli lähellä, mutta Vidalin yritys karkasi yli maalin.

Ottelussa päädyttiin ennen pitkää asemasotatilanteeseen. Bayern piti palloa ja Real vetäytyi matalaan blokkipuolustukseen. Ihan vaarattomasti Bayern ei kuitenkaan saanut palloa pitää, sillä välittömästi paikan tullen Real oli valmis iskemään vastaan. Näin kävi 73. minuutilla, kun kotijoukkue käynnisti riiston jälkeen nopean hyökkäyksen. Daniel Carvajal toi palloa 3v2-hyökkäyksessä pitkin keskikaistaa. Lopulta ratkaisu jäi vaisuksi, eikä Real saanut maalia aikaiseksi.

Se täysosuma syntyi kolme minuuttia myöhemmin. Casemiro tarjoili korkean pallon boksiin, ja Ronaldo puski tarkasti alakulmaan.

WhoScored.com

@WhoScored
Cristiano Ronaldo: 4 of Ronaldo's 5 Champions League goals this season have been scored vs German opposition (3 vs Bayern, 1 vs Dortmund)

Vaan kuinkas sitten kävikään. Vain reilu minuutti edellisestä, ja Keylor Navas joutui kaivamaan pallon selkänsä takaa. Osuma oli täysin Los Blancosin omaa hölmöilyä, sillä Ramos syötti pelivälineen omaan rysään. 1-2-lukemat tiesivät sitä, että ottelussa oltiin menossa jatkoajalle.

Gracenote Live

@GracenoteLive
Only Barcelona (9) have scored more own goals in the CL than #RealMadrid (7) #RMAFCB.

Mutta ei sitä jatkoaikaa hakemalla haettu, vaan molemmat joukkueet etsivät ratkaisua varsinaisen peliajan puitteissa. Merkittäviä tapahtumia nähtiin seitsemän minuuttia ennen täyttä aikaa. Ensin Lucas Vázquez epäonnistui maalipaikassa, johon erinomaisen syötön tarjoili Marcelo.

Hetkeä myöhemmin Vidal sai rikkeestään kevyen varoituksen ja hänet lähetettiin aikaiseen suihkuun. Bayern joutui siis alivoimalle aivan kuten ensimmäisessäkin osaottelussa. Bayernin leirissä varmasti ihmeteltiin, miten Casemiro selvisi aiemmin vastaavasta tilanteesta ilman suihkukomennusta (lue Twitter-kansan reaktioita tästä).

Gracenote Live

@GracenoteLive
Most RED CARDS in #UCL against opponent:
@FCBayern 4 v Real
Chelsea 4 v Barcelona
Man City 4 v Barcelona

Hieman haiskahti hyvittelyltä, kun jatkoajalla Boateng kaatoi Casemiron. Joku olisi kenties viheltänyt rangaistuspotkun, mutta Kassai kehotti vain Casemiroa nousemaan ylös.

Peli oli jokseenkin tarkkaa, vaikkakin Bayern ehkä jopa yllättävän paljon yritti hyökätä. Mutta juuri ennen jatkoajan ensimmäisen puoliskon päättymistä nähtiin ratkaisu. Ramos nosti pallon boksiin Ronaldolle, joka otti pallon haltuun ja upotti pelivälineen ohi Neuerin. Maalista – ja kenties koko ottelun loppuvaiheista jää tuomarifarssin maku, sillä Ronaldo oli tilanteessa selvästi paitsiossa.

BAYERN SQUAD 🇩🇪

@FCBayernSquad
Ronaldo was CLEARLY offsides. Im sick.

Lopullinen ratkaisu nähtiin 110. minuutilla. Marcelo teki melkoisen soolojuoksun ja tarjoili tyhjän maalin Ronaldolle. Portugalilainen niittasi hattutempulla uransa 100. maalin Mestarien liigassa. Samaan lukemaan ei ole yltänyt kukaan muu. Valitettavasti myös tämä maali näytti hidastuskuvan perusteella kovasti paitsiolta.

Kaksi minuuttia myöhemmin Asensio pääsi vielä kuittaamaan Bayernin uhkarohkean hyökkäämisen seurauksena lukemat 4-2:een.

Real vei siis yhteismaalit 6-3 ja eteni välieriin. Neljän joukossa on varmuudella myös naapuri Atlético Madrid, joka kaatoi Leicesterin. Keskiviikkona kahdesta muusta välieräpaikasta taistelevat Barcelona ja Juventus sekä Borussia Dortmund ja Monaco.

Mestarien liiga tiistaina

Leicester-Atlético Madrid 1-1 (0-1)
0-1 Saúl Ñíguez (26.)
1-1 Jamie Vardy (61.)
Atlético välieriin yhteismaalein 2-1

Real Madrid-Bayern München 4-2 ja. (0-0)
0-1 Robert Lewandowski rp. (53.)
1-1 Cristiano Ronaldo (76.)
1-2 Sergio Ramos om. (78.)
Ulosajo, Arturo Vidal (84.)
2-2 Cristiano Ronaldo (105.)
3-2 Cristiano Ronaldo (110.)
4-2 Marco Asensio (112.)
Real Madrid välieriin yhteismaalein 6-3