Barcelonan toppari Gerard Piqué iski ihmenousun jälkeen takaisin kriitikoille, jotka olivat jo ehtineet lytätä katalonialaisjoukkueen Mestarien liigan ensimmäisen neljännesvälieräottelun jälkeen. Asiasta kertoo FourFourTwo-lehti verkkosivuillaan.

Piqué nosti toisen PSG-kamppailun päätyttyä esiin erityisesti kaksi entistä valmentajaa – italialaisen Arrigo Sacchin ja ranskalaisen Raymond Domenechin.

Entinen Milan-luotsi Sacchi oli väittänyt Barcelonan kadottaneen oman tyylinsä ja periaatteensa. Ranskan maajoukkueen ex-valmentaja Domenech puolestaan oli todennut Barcelonan olevan vain varjo siitä joukkueesta, joka dominoi vuosien ajan eurokentillä. Hän oli kritisoinut myös Lionel Messiä ja Andrés Iniestaa.

– Se oli historiallinen saavutus, jota ei ole tapahtunut koskaan aiemmin, Piqué korosti.

Hänen mukaansa nousu Göteborgia vastaan ei ollut verrattavissa keskiviikkoiltaan, eivätkä myöskään Iniestan maali Chelsean verkkoon tai José Mari Bakeron maali Kaiserslauternissa.

– Tämä on mahtavin, vertailukohtaa ei ole. On monta ihmistä, jotka yrittivät haudata meidät – Sacchin ja Domenechin kaltaiset valmentajat. Jonakin päivänä luovumme valtaistuimesta, mutta olemme yhä täällä. Päivä ei ole hyvä niille, jotka eivät halunneet meitä jatkoon, mutta aurinko nousee jälleen, kommentoi Piqué.

– 3–1-tilanne oli monimutkainen, mutta sitten tuli ihme. 87. minuutilla fanit olisivat voineet jo lähteä, mutta ei. He pysyivät joukkueen kanssa, ja se oli ponnistelujen arvoista.