Hienoa kautta pelaava Real Sociedad on jatkanut päävalmentajansa Eusebio Sacristánin sopimusta kahdella vuodella. Uusi sopimus pitää Sacristánin baskiseurassa kesään 2019 saakka.

– Olen hyvin iloinen, kiitollinen ja vastuuntuntoinen. Saan jatkaa tämän joukkueen valmentamista kaksi kautta lisää ja uskon, että meillä on hieno tulevaisuus edessämme, 52-vuotias Sacristán kommentoi sopimusta AS:n mukaan.

Real Sociedad on 23 ottelukierroksen jälkeen La Ligassa viidentenä ja taistelee edelleen tiukasti paikasta jopa ensi kauden Mestarien liigaan. Sacristánilla onkin esittää pestinsä ajalta erinomaiset tilastot, sillä 50 La Liga -ottelustaan Real Sociedadissa hän on voittanut 24.

Sacristán on historian saatossa kolmanneksi eniten La Liga -otteluita pelannut pelaaja legendaaristen Andoni Zubizarretan ja Raúlin jälkeen. Miehen valmentajaura alkoi Frank Rijkaardin taustajoukoissa Barcelonassa vuonna 2003. Viiden kauden jälkeen edessä oli ensimmäinen päävalmentajapesti toisen sarjaportaan Celta Vigon luotsina.

Vuosina 2011-2015 Sacristán valmensi Barcelonan reservijoukkuetta ja marraskuussa 2015 hän korvasi David Moyesin Real Sociedadin käskyttäjänä. Sacristánin tullessa seuraan Real Sociedad oli sarjassa sijalla 16, mutta kauden päätteeksi joukkue oli noussut yhdeksänneksi.

– Olen hyvin tyytyväinen olosuhteisiin seurassa ja jatkan hyvillä mielin kovaa työtä täällä. Me olemme hyvällä tiellä. Pidän kovasti pelaajistostamme ja olemme saavuttaneet sillä hyviä tuloksia, iloinen päävalmentaja jatkoi.