Galician maakunnan ja Real Madridin välinen soppa sen kuin porisee.

Lyhyt kertaus: sunnuntaille merkitty Celta Vigon ja Realin välinen ottelu piti perua myrskytuhojen vuoksi. Real olisi halunnut pelata ottelun suunniteltuna ajankohtana, ja tarjosi kolme eri vaihtoehtoa tähän (lue lisää). Galicialaismedia syytti Realia itsekkääksi.

Lusikkansa soppaan on työntänyt myös Vigon pormestari Abel Caballero. Marcan haastattelussa hän syytti Realia melko kovasanaisesti.

– Madrid on Madrid, mutta Celta on tärkeämpi. Tein päätöksen (ottelun perumisesta) ihmisten turvallisuuden vuoksi. Yksi seura (Real Madrid) yritti lobbata omien etujensa puolesta. Se ei ole sopivaa, Caballero sanoi.

– Olisi ollut vastuutonta edes miettiä pelaamista (vahingoittuneella Balaídos-stadionilla sunnuntaina). Realia ärsyttää, koska pudotimme heidät Copa del Reyssä.

– On uskomatonta, että joku (Real Madrid) sanoo, että katto voitaisiin korjata (30 tunnissa). Florentino (Pérez) on hyvä presidentti, mutta jos hänen on lähdettävä tälle tielle… hän ei ole enää niin hyvä. Celta on parempi kuin Madrid! Me pelaamme paremmin, ja me voitimme jo.

– Madrid tekee näin vain, koska Celta pudotti heidät Copa del Reystä, ja minä juhlin voittoa hyvin selvästi.

Peli toisella stadionilla?

Marca kysyi Caballerolta myös Realin ehdotuksesta, jonka mukaan peli olisi voitu pelata jollain toisella stadionilla.

– Ei. Ottelu on pelattava Vigossa. Madridin asenne ”olen iso, sinun on tehtävä niin kuin minä sanon” oli väärin. He tietävät sen. Arvostus on kärsinyt tämän vuoksi suuren kolauksen.

Lopuksi Caballerolta kysyttiin, eikö häntä huoleta jo valmiiksi tiiviin ottelukalenterin tiivistyminen entisestään.

– Madridilla liian tiiviisti pelejä? Celtalla on kaikkein tiukin kalenteri, he pelaavat kolmessa eri kilpailussa. Madridilla on vain kaksi kilpailua huolenaan, koska me pudotimme heidät.

Haastattelussa Caballero ei esittänyt todisteita Real Madridia kohtaan esitettyjen väitteiden tueksi.