Galicialaismedia on suhtautunut hyvin kriittisesti – jopa vihamielisesti – Real Madridiin sunnuntaille merkityn ottelun tiimoilta.

Celta Vigon piti isännöidä joukkueiden välistä kohtaamista, mutta ottelu oli pakko perua myrskytuhojen vuoksi. Real Madrid olisi halunnut pelata ottelun suunniteltuna ajankohtana.

Real oli jopa selvitellyt vaihtoehtoista stadionia, jolla ottelu olisi voitu pelata. Galicialaislehdissä Realin toimet tyrmättiin.

– Myrskytuuli on aiheuttanut miehen kuoleman Galiciassa. Tuulet ovat repineet kattoja irti, veneitä on uponnut satamissa… Ottelu peruttiin, kun oli selvää, että se olisi katsojille turvallisuusriski, kuten myös Cristiano Ronaldon hipiälle, Faro de Vigossa kirjoitettiin AS:n mukaan.

– Ja juuri sillä hetkellä Madridin koneisto aloitti yritykset ottelun siirtämisen estämiseksi. Kuinka surullista, että jotkut luulevat, että jalkapallo-ottelu tai ottelukalenteri ovat ihmishenkiä tärkeämpiä.

”Madridin kalenteri tärkein asia”

Lehdessä väitettiin myös, että Real olisi halunnut pelata ottelun sunnuntaina hyvin itsekkäistä syistä. Celtalla kun on Copa del Reyn välieräottelu tulevana keskiviikkona.

– He (Real Madrid) tiesivät, että (Celta-valmentaja) Eduardo Berizzo oli aikeissa lepuuttaa ykköspelaajiaan keskiviikon cup-ottelun alla.

– Tuli selväksi, että Real Madrid halusi pelata ottelun hinnalla millä hyvänsä. He vaativat, että tuhoista kärsinyt osa stadionista olisi aidattu, tai että peli olisi siirretty Santiagoon tai Gijóniin, La Voz de Galiciassa sanottiin.

– Koko ajan Madridin ottelukalenteri oli se kaikkein tärkein asia. Unohdettiin, että se on Celta, joka on yhä mukana kolmessa eri kilpailussa.

Real Madridin lisäksi galicialaismedia antoi kritiikkiä Alavésin toiminnalle. Celta kohtaa juuri Alavésin keskiviikon Copa-ottelussa.

– Alavés halusi, että Copa del Rey -kamppailu siirrettäisiin, jotta he saisivat yhtä paljon lepoa kuin Celta, La Región kirjoitti.

Celtan ja Real Madridin väliselle ottelulle ei ole toistaiseksi löydetty uutta päivämäärää.