Real Madrid ja Vigon kaupunki ovat melkoisessa sanasodassa.

Soppa lähti liikkeelle viime viikonloppuna, kun Vigon pormestari Abel Caballero kielsi Celta Vigon ja Real Madridin välisen ottelun pelaamisen. Syynä oli Galiciaa riepotellut myrsky, joka oli rikkonut osan Celtan stadionista.

Madridilaislehdistön mukaan Real olisi halunnut pelata ottelun sovittuna ajankohtana (sunnuntai-iltana) vaikka sitten jollain toisella stadionilla. Galicialaismedia puolusti voimakkaasti omiaan ja syytti Realia itsekkyydestä.

Nyt Real Madrid on julkaissut asian tiimoilta virallisen tiedotteen.

– Real Madrid C.F. valittelee Vigon pormestarin, Abel Caballeron, esittämiä onnettomia lausuntoja. Hän sanoi, että Real Madrid olisi sivuuttanut tarpeelliset turvatoimet kun seura halusi, että ottelu olisi pelattu, tiedotteessa sanottiin.

– Pormestarin kommentit ovat epäasiallisia ja valheellisia. Missään vaiheessa Real Madrid ei ottanut kantaa Balaídosin (Celtan stadion) turvatoimiin.

– Real Madrid haluaa tehdä hyvin selväksi, että kun yli 30 tuntia ennen ottelun alkamista oli mahdollista, että peli jouduttaisiin siirtämään, seura tarjosi liigalle kolme vaihtoehtoa. Ensinnäkin, että olisi mietitty rikkoontuneen stadionin katon korjaamista. Toiseksi, että rikki mennyt osa stadionista olisi suljettu. Ja kolmanneksi, että ottelu olisi siirretty jollekin lähellä sijainneelle stadionille.

– Nämä ehdotukset tehtiin, jotta olisi vältytty negatiivisilta vaikutuksilta, joita ottelusiirrolla on neljään eri kilpailuun. Se (ottelusiirto) aiheuttaa dominoefektin eri kilpailujen välillä, ja televisioyhtiöt kokevat merkittäviä tappiota ympäri maailman. Sillä taas on vaikutuksia tulevien tv-sopimusten neuvotteluissa.