Raphaël Guerreiro siirtyi viime kesänä kasvattajaseurastaan Lorientista Borussia Dortmundiin. Jos asiat olisivat menneet vähän eri tavalla, portugalilainen pelaisi nyt Barcelonassa.

22-vuotias vasemman laidan pelaaja paljasti Canal+:n haastattelussa, että Barcelona oli hänestä kiinnostunut. Guerreiro päätti kuitenkin valita Dortmundin, jossa peliaikaa oli paremmin luvassa.

– Oli hyvin vaikeaa sanoa Barcelonalle ei, Guerreiro sanoi.

– Tuli hetki, jolloin minun oli tehtävä päätös. Borussia Dortmundin tarjous vakuutti minut.

– Minun on tällä kaudella pelattava säännöllisesti ja saatava minuutteja vyölle, jotta kehityn.

Viime kesä ei suinkaan ollut ensimmäinen, kun Guerreiro on saanut tarjouksia suurseuroilta. Vuosi sitten PSG lähestyi häntä.

– Sain tarjouksen PSG:ltä, mutta päätin jäädä Lorientiin. Halusin pelata mahdollisimman paljon ennen EM-kisoja. Se oli elintärkeä päätös, sillä sen ansiosta pääsin mukaan joukkueeseen, joka voitti EM-kultaa.

Portugalin A-maajoukkueessa Guerreiro on esiintynyt 15 kertaa. Hän oli merkittävässä roolissa EM-joukkueessa ja pelasi muun muassa finaalissa täydet minuutit. Dortmundissa on tällä kaudella tullut peliaikaa 12 ottelussa, kun kaikki kilpailut lasketaan mukaan. Tehoja Guerreiro on iskenyt kolmen maalin ja viiden maalisyötön verran.