Real Madrid kaatoi Alavésin Baskimaassa sarjan kymmenennellä kierroksella lukemin 4-1.

Ottelu alkoi isäntien kannalta loistavasti, kun Deyverson pääsi vapaasti laukomaan seitsemännellä minuutilla pallon maaliin lähietäisyydeltä. Konkreettinen maalipaikka syntyi laidalta lähteneen keskityksen johdosta, joka meni Raphaël Varanen jalkojen välistä boksin sisällä 25-vuotiaalle brasilialaiskärjelle ja Deyverson ei erehtynyt loistopaikastaan.

Kymmenen minuuttia myöhemmin nähtiin ottelun kohahduttavin kohta, kun Real Madrid sai kauden ensimmäisen pilkkunsa Alavés-topparin käsivirheestä. Tai oikeastaan käsivirheestä, jonka tuomari oli näkevinään, sillä ainakin useiden hidastuskuvien perusteella Gareth Balen ampuma vapaapotku osui isäntien topparia suoraan päähän. Cristiano Ronaldo laukoi pelivälineen varmasti verkon perukoille pilkulta.

Real Madridin voittomaali oli hieman onnekas laatuaan, sillä Ronaldon boksin ulkopuolelta lähtenyt laukaus otti kimmokkeen Alexisista ja pallo painui jälleen isäntien maaliin. Maalin jälkeen Alavés pääsi enemmän peliin mukaan ja hallitsikin pelitapahtumia useiden maalipaikkojen myötä, mutta esimerkiksi Keylor Navas sai kaavittua pallon vielä maaliviivalta väljemmille vesille.

Real Madrid sai noin vartti ennen loppua pilkun hieman kyseenalaisesta tilanteesta, mutta isäntien maalilla hyvin pelannut Fernando Pacheco torjui Ronaldon yrityksen ja piti pelin vielä hetken aikaa elossa.

Viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua Marcelo lähetti pitkän keskityksen omalta puoliskoltaan suoraan pystyyn juosseelle Álvaro Moratalle, joka onnistui nostamaan pallon maaliin ja peli oli ohi. Vielä lisäajalla Ronaldo teki maalin edestä illan kolmannensa ja täydensi hattutemppunsa – jälleen Marcelon loistavasta esityöstä.

Real Madrid piti voitollaan sarjakärjen paikkansa.

Alavés-Real Madrid 1-4
1-0 Deyverson (7.)
1-1 Cristiano Ronaldo (17.)
1-2 Ronaldo (33.)
1-3 Álvaro Morata (85.)
1-4 Ronaldo (90.)