Portugalilaislehti A Bola raportoi jo syyskuun alussa, että Valencia valmistautuu nappaamaan tammikuun siirtoikkunassa marraskuussa 20 vuotta täyttävän portugalilaisnuorukaisen Goncalo Guedesin riveihinsä. Tuolloin vielä uskottiin, että lupauksen siirtosummaksi muodostuisi verrattain vaatimaton 25 miljoonaa euroa.

Nyt samainen julkaisu on kuitenkin julistanut Guedesin nykyisen seuran Benfican pyytävän kosijoilta huomattavasti hulppeampaa summaa. Hintalappu on hinattu 35 miljoonaan euroon, ja erinäisten menestysbonusten myötä summa voisi kohota jopa 80 miljoonaan. Moinen summa pudottaisi luultavimmin Valencian kilpailusta Guedesin suhteen.

Valencia ei suinkaan ole ainoa Guedesista kiinnostunut seura, vaan myös muun muassa Manchester Unitedin ja Atlético Madridin kerrotaan seuraavan laitahyökkääjää suurennuslasin kanssa. Atléticon kiinnostus on helppo ymmärtää, sillä reilu vuosi sitten vasta 18-vuotias Guedes iski Benficalle voittomaalin Atléticon verkkoon Mestarien liigan lohkovaiheessa.

Guedes on Benfican oma kasvatti, ja hän debytoi jo viime marraskuussa 18-vuotiaana Portugalin A-maajoukkueessa. Kesän EM-kisat jäivät kuitenkin vielä haaveeksi. Guedes on myös toista vuotta peräkkäin ehdolla Euroopan parhaalle nuorelle pelaajalle myönnettävän Golden Boy -palkinnon saajaksi.

Benficassa kaupankäynti hallitaan, sillä A Bolan yllämainitsemat summat Guedesin saamiseksi ovat samat, joilla Bayern München hankki Renato Sanchesin Benficasta viime kesänä. Guedesia vuotta nuoremmasta Sanchesista tuli samalla kallein Portugalista ulkomaiseen sarjaan myyty pelaaja. Valencian toiveissa on varmasti kuitenkin, että Guedes olisi saatavilla hitusen Sanchesia pienemmällä rahalla.

Lähde: AS