Espanjan alle 21-vuotiaiden maajoukkue teki mitä piti ja voitti EM-karsintojen lohkovaiheen päätöskierroksella Viron murskaavasti 5-0. La Rojitan on kuitenkin tyytyminen lohkon kakkospaikkaan, sillä edelliset ikäluokan EM-kisat voittanut Ruotsi kukisti samaan aikaan Kroatian 4-2, selvitti lohkon tappioitta ja nappasi suoran kisapaikan.

Espanjan onneksi se on jo varmuudella neljän parhaan lohkokakkosen joukossa ja saa tilaisuuden hakea kisapaikkaa marraskuun jatkokarsinnassa. Vastustaja sille arvotaan tulevana perjantaina. Varmuudella jatkokarsinnassa on myös Itävalta, mutta kaksi muuta joukkuetta ovat vielä hämärän peitossa. EM-kisat pelataan tulevana kesänä Puolassa.

Espanjan avausosuman Viron verkkoon viimeisteli kotiseudullaan Galician maakunnassa pelannut Barcelonan Denis Suárez. Myöhemmin numeroita kaunistelivat kahdella osumalla mieheen Real Madridin Marco Asensio ja Valencian Munir El Haddadi.

Maalintekijäkolmikon lisäksi A-maajoukkuekokemusta nuorisoryhmän pelaajista on alla myös Arsenalin Héctor Bellerínillä, Evertonin Gerard Deulofeulla ja Athletic Bilbaon Iñaki Williamsilla.

Lähde: Marca