Japanissa joulun alla pelattavan seurajoukkueiden MM-turnauksen ottelukaavio arvottiin keskiviikkona Zürichissä. Turnaukseen osallistuvat perinteisesti kaikkien kuuden maanosaliiton edustajat sekä isäntämaa Japanin kansallisen sarjan voittaja.

UEFA:n Mestarien liigan ja Etelä-Amerikan Copa Libertadoresin voittajat aloittavat turnauksen suoraan välierävaiheesta. Real Madridin mahdollisiksi välierävastustajiksi arvottiin meksikolainen Club Ámerica tai Aasian Mestarien liigan tuleva voittaja. Kyseinen kilpailu on edennyt välierävaiheeseen.

Aasian Mestarien liigan välierien toiset osat pelataan lokakuussa ja kaksiosainen loppuottelu marraskuussa. Neljän parhaan joukossa ovat Yhdistyneistä Arabiemiraateista tuleva Al Ain, qatarilainen El Jaish sekä eteläkorealaiset Jeonbuk Hyundai Motors ja FC Seoul.

Kaavion toisella puolella pelaavat ensin paikasta puolivälieriin Japanin J-Liigan voittaja sekä Oseanian mestari Auckland City. Parempi näistä kohtaa puolivälierissä tulevan Afrikan Mestarien liigan voittajan, ja välierissä Etelä-Amerikan mestarin, kolumbialaisen Atlético Nacionalin.

Osakassa ja Yokohamassa pelattava turnaus pelataan 8. -18.12., joten voittaja saa itselleen maailmanmestaritittelin sopivasti joululahjaksi. Real Madridin välierä on vuorossa 15.12., ja sijoitusottelut 18.12.

Turnaus pelataan tänä vuonna kolmannentoista kerran, ja kaikki aiemmat voitot ovat menneet joko Eurooppaan tai Etelä-Amerikkaan. Barcelona on turnaushistorian menestyksekkäin joukkue kolmella mestaruudellaan. Real juhli voittoa vuonna 2014, ja jos se voittaisi nyt toisen kerran, nousisi se maratontaulukon jaetulle kakkospaikalle brasilialaisen Corinthiansin rinnalle.