Javier Saviola teki jalkapalloilijana mittavan ja kunnioitettavan uran, mutta argentiinalaisen osana oli olla yksi monista ”seuraavista maradonista”, joilta odotettiin enemmän kuin lopulta saatiin. Saviola ei ole vieläkään saavuttanut ikämiessarjaan oikeuttavaa 35 ikävuoden rajapyykkiä, mutta jalkapallomaailman suurelta yleisöltä hän on ollut jo jonkin aikaa piilossa.

Espanjalaissivusto Sport kertoo, että Saviola perheineen on muuttanut Andorraan ja liittynyt mukaan kääpiövaltion pääsarjassa pelaavan FC Ordinon toimintaan. Työnkuva seurassa on vielä hieman epäselvä, mutta näillä näkymin 34-vuotias Saviola aloittaa joukkueen apulaisvalmentajana. Moni haluaisi varmasti nähdä Saviolan myös pelitamineissa, mutta ainakin toistaiseksi taituri sanoo pelihommien olevan historiaa.

Saviola nousi teinipoikana pikavauhtia tähtikartalle voitettuaan nuorimpana pelaajana sitten Diego Maradonan Argentiinan pääsarjan maalikuninkuuden. Hänet myös valittiin Etelä-Amerikan parhaaksi jalkapalloilijaksi vain 18-vuotiaana vuonna 1999. Vuonna 2001 Saviola teki alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa ennätykselliset 11 maalia seitsemässä ottelussa ja maalitehtailua seurasikin megasiirto Barcelonaan, jossa hän viettikin parhaat vuotensa Euroopan kentillä.

Vuoden 2004 olympiakullan jälkeen Saviolan ura kääntyi hiljalleen laskusuuntaan ja maisemat vaihtuivat tiheään tahtiin. Barcelonan lisäksi mies ehti pelata Monacossa, Sevillassa, Real Madridissa, Benficassa, Málagassa, Olympiacosissa, Veronassa ja lopulta kasvattajaseurassaan River Platessa. Siellä Saviola päätti lopettaa pelaajauransa viime tammikuussa jäätyään syyskauden aikana tyystin maaleitta.