Viime kaudella jalkapallomaailmaa ihastuttanut Celta on aloittanut sarjakautensa surkeasti. Se pitää paikkansa, kun puhumme tuloksista. Eurooppa-liigan lohkovaiheessa pelaava Celta on nostanut viime kauden suorituksillaan kaikkien odotukset suureksi. Mikä on mennyt pieleen?

Varsinkin viime syksynä sarjassa kerrassaan loistavasti pelannut vigolaisryhmä tunnettiin juuri hyökkäävästä pelitavasta. Ei äärihyökkäävästä, jota esimerkiksi Jorge Sampaolin Sevilla esittää aika ajoin, mutta kuitenkin pitkälti ainoastaan hyökkäyspeliin keskittyneestä tavasta pelata jalkapalloa. Manchester Cityyn 18 miljoonalla eurolla siirtynyt Nolito oli seuran hyökkäyspään vaarallisuuden herra ja hidalgo. Celta korvasi Barcelonan kasvatin 21-vuotiaalla Pione Sistolla, joka saapui kaupunkiin Midtjyllandista. Norjalainen laitapelaaja ei ole pystynyt ainakaan vielä murtautumaan avauskokoonpanoon.

Mikä Celtaa vaivaa? Ensinnäkin otteluohjelma on ollut varsin kivinen, kun Leganés-kotiottelun jälkeen sinipaidat ovat kohdanneet Real Madridin ja Atlético Madridin. Pääsyy Celtan kolmeen tappioon on ollut yksinkertaisesti valtavat maalinteko-ongelmat. Leganésia vastaan sarja-avauksessa Celta pyöritteli peliä käytännössä täysin miten tahtoi, mutta maalit jäivät tekemättä. Iago Aspas tosin avasi ottelun maalihanat, mutta maali vihellettiin virheellisesti paitsioksi. Real Madridia vastaan esitys oli todella pirteä ja lupauksia herättävä, vaikka Bernabéulta ei pisteitä kotimatkalle tullutkaan.

Eilen Atléticoa vastaan ensimmäisellä jaksolla Celta oli huomattavasti parempi joukkue kentällä. Muutamat maalintekopaikat eivät kuitenkaan konkretisoituneet ja Atléticoa vastaan sellaiset olisi periaatteessa pakko käyttää, jos haluaa avata pistetilin. Puoliajalla Atléticon Diego Simeone herätteli pelaajansa argentiinalaiselle perinteisellä palopuheella, jonka takia toisella jaksolla kentällä oli vain yksi joukkue. Sille Celta voi mitään, koska Atléticon materiaali on kuitenkin huomattavasti parempi ja etenkin laajempi.

Celtan pelinrakentelu on ollut hyvää ja siinä ei ole ollut mitään valittamista, mutta maalinteko-ongelmat pitäisi saada välittömästi loppumaan. Kärkeen lainattu Giuseppe Rossi on puhdas maalintekijä ja italialaiselle soisi peliaikaa suoraa avauksesta, koska me kaikki tiedämme Rossin maalintekotaidon. Se on äärimmäisen hyvä ja nyt, kun ainakin vielä ruokinta toimii, niin siinä saattaa olla yksi syy, joka nostaa Celtan sarjajumbosta korkeammalle.

Seuraavana vuorossa on matka Belgiaan, jossa Celta kohtaa torstai-iltana Standard Liegen Eurooppa-liigan avauskierroksella. Saa nähdä, miten Eduardo Berizzo priorisoi kyseisen kilpailun, kun sarjassa tulokset ovat olleet heikkoja, vaikka tosin kaksi viimeistä varsin odotettuja. Kolme päivää myöhemmin Espanyol kuitenkin jo isännöi Celtaa, joten otteluruuhka alkaa olemaan realismia.