Kuten viime viikolla uutisoimme, on Zinedine Zidanen avausjakso huipputason valmentajana sujunut loistavasti. La Liga -kauden päätyttyä ranskalaisen saldo on Real Madridin seurahistorian paras, mitä tulee uusina valmentajina mukaan tulleisiin.

Zidanen alaisuudessa tällä kaudella pelaamistaan 20 ottelusta Real Madrid otti 17 voittoa, kaksi tasapeliä, ja hävisi vain kerran. Se keräsi näistä peleistä yhteensä 53 pistettä, teki 63 maalia ja päästi 16.

Vain kaudella 2008-2009 Bernd Schusterin paikalle tullut Juande Ramos on aiemmin onnistunut vastaavaan aloitukseen työssään seurassa. Myös hänen ensimmäisistä 20 ottelustaan valkoiset ottivat 17 voittoa, mutta keräsivät niistä pisteen vähemmän kuin Zidanen joukot. Maaliero nykyjoukkueella jaksolta on +47, kun se Ramosin vastaavalla oli +29.

Vaikka Real Madrid ei Barcelonaa lopulta sarjassa aivan onnistunutkaan saavuttamaan, otti se nykyisen valmentajansa työrupeaman aikana sitä rutkasti kiinni. Lisäksi se ohitti taulukossa paikalliskilpailijansa Atléticon.

Seura ei toistaiseksi ole hienosta alusta huolimatta antanut mitään virallisia viitteitä Zidanen jatkosta. Nykyinen sopimus on voimassa kaksi vuotta. Korkean profiilin pelaajat kuten Cristiano Ronaldo ja Sergio Ramos ovat ilmaiseet toiveensa ranskalaisen jatkamisesta seurassa.

Lähde: AS