Real Madridin ja Real Sociedadin välisen ottelun voisi kuitata raportoimalla Cristiano Ronaldon kahdesta maalista, joiden avulla Madrid nappasi 3-1-voiton. Se on kuitenkin vain pieni osuus ottelusta. El Realin ja La Realin välinen vääntö oli täynnä hyviä maalipaikkoja. Real Madrid sai kaksi rangaistuspotkua, joista toisen se käytti hyväkseen. Real Sociedadilta puolestaan loukkaantui kaksi tärkeää hyökkäyspään pelaajaa: Imanol Agirretxe ja Sergio Canales.

Molempien joukkueiden avauskokoonpanoissa nähtiin jonkinlainen yllätys. Pepen toppariparina aloitti Nacho Fernández eikä Raphaël Varane, joka ainakin julkisten tietojen mukaan oli pelikunnossa. Vastaavasti Real Sociedad aloitti ensimmäistä kertaa tällä kaudella kahdella keskushyökkääjällä, kun päävalmentaja Eusebio Sacristán nosti sekä Agirretxen että Jonathasin avaukseen. Tilanne tosin muuttui nopeasti, kun Agirretxe loukkaantui.

Ottelun ensimmäinen tilanne nähtiin reilun minuutin pelin jälkeen. Toni Kroos menetti pallon, ja Jonathas pudotti Canalesille. Kaudella 2010-11 Madridia edustanut Canales tälläsi katsomoon.

Muutamaa minuuttia myöhemmin nähtiin pari hyvää tilannetta toisessa päädyssä. James Rodríguezin kulmapotku suuntautui Pepelle, jonka puskun Gerónimo Rulli punttasi seuraavaksi kulmapotkuksi. Kulman antoi jälleen James, joka keskitti kohti Gareth Balea ja Nachoa. Pusku painui hiukan ohi maalin.

Mentiin vasta kahdeksatta minuuttia, kun Rullilla alkoi jo tulla hiki. Ensin kotijoukkue hyökkäsi nopeasti oikealta laidalta. Bale tarjoili erinomaisen syötön maalin eteen Ronaldolle, jonka sijoituksen Rulli torjui jalallaan. Lähes heti perään vieraiden puolustus purki Marcelon keskityksen suoraan Karim Benzemalle, joka laukoi nopeasti – jälleen Rulli pelasti La Realin.

Vajaan vartin pelin kohdalla Madridin boksin rajan tuntumaan pelattiin vasemmalta keskitys. Agirretxe voitti kaksinkamppailussa sekä Marcelon että Nachon ja oli lähellä maalintekoa. Keylor Navas tuli vastaan ja lanasi pallon lisäksi Agirretxen. Hyökkääjä ei pystynyt jatkamaan peliä, ja hänen tilalleen vaihdettiin Bruma. Agirretxe on ollut Real Sociedadin kauden ylivoimaisesti paras maalintekijä. Hän on tehnyt 12 La Realin kauden 17 liigamaalista.

Oli jonkinasteinen ihme, että lukemat merkittiin vielä 24 minuutin kohdalla 0-0. Yuri Berchiche työnsi rangaistusalueella selästä Benzemaa, joka kaatui nurin. Kontakti oli pieni, mutta José Luis González määräsi pallon pisteelle. Ronaldo laukoi – metrin verran yli.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin vierasjoukkue hyökkäsi mallikkaasti. Vasemmalta paiskattiin keskitys maalille, Nacho jäi jälleen kakkoseksi ja Jonathas pääsi puskemaan. Pusku oli hyvä mutta painui puolisen metriä ohi maalin. Toisessa päädyssä Rulli torjui eteensä Luka Modricin laukauksen. Kakkospallo tuli suoraan Balelle, mutta puolustus ehti väliin.

Avausjakson lopussa Los Blancosille tarjoamalla tarjottiin johtomaalia. Balen keskitys kimposi eteen liukuneen Yurin jalasta tämän käteen, ja González vei pallon toistamiseen – linjatuomaria konsultoituaan – hieman heppoisesti pisteelle. Samalla La Realin ottelu alkoi muodostua painajaiseksi. Aiemmin Agirretxe kärrättiin paareilla pois kentältä. Juuri ennen kuin Ronaldo laukoi pilkulta pallon maaliin, myös Canales käärittiin huopiin ja vaihdettiin loukkaantumisen vuoksi pois kentältä. Tilalle Rubén Pardo.

Olisi voinut kuvitella, että ensimmäisen puoliskon loppuhetkien tapahtumat olisivat masentaneet vierasjoukkueen, mutta päinvastoin. 49. minuutilla Jonathas levitti rangaistusalueen oikealta laidalta syötön toiselle puolelle Brumalle. Galatasaraysta lainattu 21-vuotias portugalilainen sijoitti Danilon edestä tarkan laukauksen aivan yläkulmaan.

Lähes heti perään toisessa päädyssä Marcelo keskitti vasemmalta takatolpalle. Ronaldo laukoi suoraan ilmasta – pienestä kulmasta sivuverkkoon.

Taas pari minuuttia eteenpäin, ja vierasjoukkue loi hyvän tilanteen. Puolesta kentästä jatkettiin pääpallon avulla Bruma karkuun. Kosketus oli hieman liian kova, ja Navas pääsi väliin.

58. minuutilla oli kotijoukkueen vuoro hyökätä. Keskeltä pystysyöttö Balelle, jonka laukauksen Rulli onnistui torjumaan kulmaksi. Heti perään Rafael Benítez teki ensimmäisen vaihtonsa. James pois ja Mateo Kovacic sisään.

Ottelu oli ensimmäisen 67 minuutin aikana sisältänyt lukuisia hyviä maalipaikkoja. Kun 68. minuutilla Marcelo lähetti Benzeman hankkiman kulmapotkun rangaistusalueen rajalle, tilanne ei tällä kertaa näyttänyt kovin vaaralliselta. Niin vain Ronaldo haki korkean pallon ja laukoi hankalasta asennosta vasurillaan alakulmaan. Maali oli portugalilaiselle kauden 14:s La Ligassa. Hän nousi jakamaan sarjan maalitilaston ykköspaikkaa yhdessä Neymarin kanssa.

Lähes heti perään oli tulla 3-1-osuma. Ronaldo keskitti taustalta nousseelle Danilolle, joka jatkoi saman tien Benzemalle. Laukaus lähti voimalla – Rulli torjui.

Kymmenisen minuuttia ennen täyttä aikaa La Real hätyytteli viimeisen kerran kotijoukkueen maalia. Pardon laukaus jäi kuitenkin blokkiin ja lipui Navasin maalin ohi.

Kuusi minuuttia myöhemmin peli ratkesi lopullisesti. Vastahyökkäys pelattiin vasempaan laitaan Balelle, joka tarjoili tarkan syötön keskustaan. Vaihdossa ottelun aloittanut Lucas Vázquez sijoitti 3-1:een.

Voitto nosti Real Madridin ainakin hetkellisesti sarjakärkeen. Joukkue on kerännyt 17 ottelusta 36 pistettä. Kaksi ottelua vähemmän pelannut Barcelona ja yhden ottelun vähemmän pelannut Atlético Madrid ovat molemmat pisteen päässä Los Blancosista.

Samaan aikaan pelatussa ottelussa Málaga haki kolmannen peräkkäisen voittonsa Levanten kustannuksella. Edelleenkään andalusialaiset eivät mitään maalijuhlia järjestäneet. 11 maalia tämän kauden La Ligassa tehnyt Málaga voitti pelin 1-0. Ottelun ainoan osuman viimeisteli 78. minuutilla Duda. Vapaapotku noin 17 metristä painui muurin läpi maaliin.

Voitto nosti Málagan sarjassa 20 pisteeseen ja ainakin hetkellisesti sijalle 11. Levante puolestaan jatkaa 11 pisteen potilla sarjajumbona.