Mestarien liigan lohkovaihetta on pelattu neljän kierroksen verran. Mitä opimme La Liga -joukkueiden osalta tiistain ja keskiviikon otteluista?

Rasitus painaa Real Madridia ja Barcelonaa

Real Madrid pelasi tiistaina PSG:tä vastaan. Marcelo joutui jättämään pelin kesken. Keskiviikkona Barcelona isännöi BATE Borisovia, eikä Ivan Rakitic pystynyt pelaamaan ottelua loppuun. Yhdistävä tekjiä molemmissa loukkaantumisissa: lihasvamma.

Barcelonan ja Real Madridin pelaajat ovat olleet suuren kuormituksen alla heti kauden alusta lähtien. Barcelonalla rasitus alkoi itse asiassa vielä aikaisemmin, sillä joukkue pelasi sekä Uefa Super Cupissa että Espanjan Supercupissa. Rasitus on johtanut sekä Realin että Barcan leireissä lukuisiin loukkaantumisiin, ja nimenomaan lihasvammoihin. Tällä hetkellä Barcelonan sairastuvalla ovat Rakitic, Lionel Messi, Rafinha ja Douglas. Realilta sivussa ovat Marcelo, Karim Benzema, Gareth Bale ja Daniel Carvajal. Kun koko alkukausi lasketaan mukaan, Realille on kirjattu jo reilusti toistakymmentä loukkaantumista, joista suuri osa on lihasvammoja.

Jossain vaiheessa on ymmärrettävä, että pelaajien elimistö ei kestä nykyisenlaista kuormitusta. Barcelonan tilanne on vielä sikäli poikkeuksellinen, että joukkue joutuu Fifan siirtokiellon takia operoimaan syksyn ajan erittäin kapealla materiaalilla. Kaiken lisäksi Barcalle aiheuttaa ylimääräistä rasitusta joulukuussa pelattava seurajoukkueiden MM-turnaus.

Sevillalla ja Valencialla vielä kehitettävää

Barcelona, Real Madrid ja Atlético Madrid ovat aivan viime vuosina kantaneet hyvällä menestyksellä La Ligan soihtua Mestarien liigassa. Täksi kaudeksi Espanja sai lohkovaiheeseen mukaan viisi joukkuetta. Voimakolmikkoa täydentävät Sevilla ja Valencia. Lohkovaiheen otteluissa on näkynyt karulla tavalla, etteivät Unai Emeryn ja Nuno Espírito Santon ryhmät ole vielä täysin valmiita Euroopan ykkösturnauksen vaatimuksiin.

Ei pidä liian ankara olla, sillä Valencia on lohkossaan toisena ja Sevilla kolmantena. Mutta parempaankin joukkueet olisivat pystyneet. Ensimmäiset kaksi kierrosta olivat Sevillan osalta selkeitä. Hyvä voitto Borussia Mönchengladbachista ja vastaavasti selvä tappio Juventukselle, ei selityksiä. Kolmannella kierroksella Sevilla oli arvokkaassa tasapelissä kiinni vierasottelussa Manchester Cityä vastaan. Ottelun lopussa Sevilla hyökkäsi holtittomasti, ja City iski voittomaalin. Tämän viikon ottelussa Sevilla heräsi mukaan vasta siinä vaiheessa, kun City johti jo 2-0. Ottelua oli pelattu reilu 10 minuuttia.

Vastaavasti Valencia nousi avauskierroksella 0-2-tilanteesta tasoihin Zenitiä vastaan, mutta onnistui päästämään pian tasoituksen jälkeen 2-3-maalin. Lyonista ja Gentistä Los Che kairasi työvoitot, siitä plussaa. Eilinen vierasottelu Gentiä vastaan jätti sen sijaan paljon parannettavaa. Pelin jälkeen päävalmentaja Nuno sanoi häpeävänsä joukkueen esitystä (uutinen). Huteihin ei oikein olisi varaa kuuden kierroksen lohkovaiheessa. Nyt on tultava tulosta mahdollisesti sekä Lyonia että Zenitiä vastaan.

Neymarin ja Navasin rajapyykit

Lyödään vielä loppuun kevennykseksi pari knoppia. Ensinnäkin, Neymar viimeisteli BATE:a vastaan kaksi maalia. Brasilialainen on nyt viimeistellyt Mestarien liigassa yhteensä 16 maalia. Taakse jäi 14 kertaa Euroopan ykkösturnauksessa maalannut Neymarin idoli Ronaldo, siis se brasilialainen. Samalla Neymar ohitti Barcelonalle tehdyissä Mestarien liiga -maaleissa Ronaldinhon. Brasseista vain Rivaldo on enää edellä. Kaikkien aikojen tilastossa edellä on myös 23 kertaa osunut Jari Litmanen.

Gracenote Live

@GracenoteLive
Neymar scores his 15th CL goal for #fcblive, one more than Ronaldinho (14). Only one Brazilian has scored more for Barça (Rivaldo 22). #UCL

Real Madridin maalivahti Keylor Navas puolestaan teki Mestarien liiga -historiaa. Kukaan muu maalivahti ei ole aloittanut UCL-uraansa yhtä pitkällä nollapeliputkella. Navas vei ennätyksen nykyään Atlético Madridia edustavalta Miguel Ángel Moyálta.

Gracenote Live

@GracenoteLive
Keylor Navas sets a new CL record by keeping a clean sheet in his first 529 minutes. He surpassed Moya (528: Valencia, Atlético) #UCL #RMUCL