La Liga -seurat olivat suhteellisen aktiivisia kesän siirtomarkkinoilla. Kävimme aiemmin tänään läpi La Liga -seurojen kesän kalleimmat hankinnat. Nyt annetaan vuoro kesän isoimmille myynneille. Käymme jokaisen pelaajan kohdalla läpi, mitä kauppa tarkoittaa myyvälle seuralle.

5. Luciano Vietto (Villarreal -> Atlético)

Kyläseura Villarrealille Luciano Vietto oli täysosuma. 21-vuotias hyökkääjä siirtyi vuosi sitten seuraan 5,5 miljoonalla eurolla. Vain yhden kauden, 48 ottelun, 20 maalin ja kahdeksan maalisyötön jälkeen matka jatkui Atlético Madridiin. Villarreal sai Atletilta 20 miljoonaa euroa, eli seura teki voittoa 14,5 miljoonaa.

Ja sitten ne huonot puolet. Vietto sopi Villarrealin pelitapaan erinomaisesti. Aukko olisi ollut helpompi paikata, jos muut hyökkääjät olisivat jääneet. Villarrealin hyökkäyskalusto meni kuitenkin kesän aikana täysin uusiksi, joten haasteita on. Toisaalta, uudet hyökkääjät Roberto Soldado ja Cédric Bakambu ovat kauden ensimmäisillä kierroksilla olleet iskussa, joten ehkä Viettoa ei tule ikävä. Ehkä.

4. Pedro (Barcelona -> Chelsea)

Pedro ei enää halunnut istua penkillä. Siirto oli pelaajan kannalta täysin ymmärrettävä päätös. Jos hän olisi jäänyt Barcelonaan, paikka olisi edelleen löytynyt vaihdosta. Barca suostui myymään ja sai Chelsealta kohtuullisen 27 miljoonan euron korvauksen.

Pedrolle siirto on osoittautunut hyväksi ratkaisuksi. 28-vuotias hyökkääjä on päässyt pelaamaan kahdessa Valioliiga-ottelussa, joissa hän on tehnyt yhden maalin ja antanut kaksi maalisyöttöä.

Barcelonalle Pedron myyminen oli iso takaisku. Joukkueen hyökkäysmateriaali on hyvin kapea ainakin vuodenvaihteeseen asti (jolloin Arda Turan ja Aleix Vidal saavat pelata). Lionel Messin, Neymarin ja Luis Suárezin lisäksi hyökkäysosastolta löytyvät vain nuoret Munir El Haddadi ja Sandro Ramírez. Toki keskikenttäpelaaja Rafinha voi myös operoida hyökkääjänä.

3. Carlos Bacca (Sevilla -> AC Milan)

Baccan tarina on tuttua Sevillaa. Kaksi vuotta sitten kolumbialaishyökkääjä siirtyi Club Bruggesta Andalusiaan seitsemän miljoonan euron kaupassa. Sevilla jalosti Baccasta tähden ja myi tämän AC Milaniin. Hinta: 30 miljoonaa euroa.

Bacca oli Sevillalle hyvin tärkeä pelaaja. Kahden kauden aikana 28-vuotias hyökkääjä pelasi 108 ottelua ja viimeisteli tehot 49+22. Siitä huolimatta kauppaa voi pitää hyvänä. Sevilla tekee erinomaista siirtomarkkinapolitiikkaa, ja Baccan myynti on vain yksi luku lisää menestystarinaan.

Sevilla paikkasi Baccan kahdella hankinnalla: Ciro Immobilella ja Fernando Llorentella. Immobile tuli Dortmundista kolmen miljoonan euron lainalle, johon liittyy osto-optio. Llorenten Sevilla sai Juventuksesta ilmaiseksi. Ei pidä ihmetellä, jos molemmat pelaajat osoittautuvat nappihankinnoiksi.

2. Arda Turan (Atlético -> Barcelona)

Arda Turan oli mukana myös La Liga -seurojen kalleimpien hankintojen listalla, joten ei käydä kaikkea uudestaan läpi. Sanotaan sen verran, että Atléticolle kauppa oli erittäin hyvä. Arda ei täyttänyt viime kaudella niitä odotuksia, joihin häneen asetettiin. Siitä huolimatta Barca oli valmis maksamaan 28-vuotiaasta pelaajasta peräti 34 miljoonaa euroa.

Iso siirtosumma mahdollisti sen, että Atlético pystyi hankkimaan tilalle pari nuorta pelaajaa. Monacosta tuli laituri Yannick Ferreira Carrasco ja Vitória Guimarãesista Bernard Mensah (joka tosin lähetettiin lainalle Getafeen). Lisäksi lainalla Portossa ollut Óliver Torres palasi Atletin vahvuuteen. Ardaa ei todennäköisesti tule juurikaan ikävä.

1. Nicolás Otamendi (Valencia -> Man City)

Valencia vastasi La Ligan kesän suurimmasta myynnistä. Vuosi sitten Portosta 12 miljoonalla eurolla hankittu Nicolás Otamendi pelasi kerrassaan huikean kauden ja nousi sarjan parhaaksi toppariksi. Se herätti isojen poikien kiinnostuksen. Manchester City tuli ja löi pöytään 44,6 miljoonaa euroa. Valencia ei voinut muuta kuin hyväksyä tarjouksen.

Kaupassa on kaksi puolta. Taloudellisesti Valencia teki komean tilin. Pelillisesti Otamendin myynti on takaisku. Kuten sanottu, argentiinalainen oli viime kaudella koko La Ligan paras toppari. Myyntirahoilla hankittiin tilalle Monacon Aymen Abdennour, jonka perässä oli tiettävästi moni suurempikin seura. Abdennourilla on todella suuret saappaat täytettävänään. 26-vuotias tunisialainen on kyllä hyvä pelaaja, mutta onko hän Otamendin tasoinen?