La Ligassa pelataan poikkeuksellisesti keskellä viikkoa. Barcelona isännöi omassa ottelussaan Getafea. Moni pitää illan peliä Barcalle helppona, mutta sitä se ei välttämättä ole. Mielenkiintoinen kysymys on: tekeekö Thomas Vermaelen debyyttinsä?

Poissaolot

Barcelona

Jordi Alba (pelikiellossa)

Getafe

Pablo Sarabia (loukkaantunut)
Diego Castro (loukkaantunut)
Karim Yoda (loukkaantunut)
Juan Valera (loukkaantunut)
Àlvaro Vázquez (loukkaantunut)
Ángel Lafita (loukkaantunut)

Edelliset ottelut

Barcelona

Espanyol – Barcelona 0-2 (La Liga)
Barcelona – PSG 2-0 (Mestarien liiga)
Barcelona – Valencia 2-0 (La Liga)

Getafe

Getafe – Levante 0-1 (La Liga)
Athletic Bilbao – Getafe 4-0 (La Liga)
Getafe – Villarreal 1-1 (La Liga)

Edellinen keskinäinen ottelu

Getafe – Barcelona 0-0 (La Liga, 13.12.14)

Arvio

Barcelonan ja Getafen välisessä ottelussa käytännössä jokainen mittari osoittaa kohti Barcelonan voittoa. Kotikenttä, loukkaantumistilanne, materiaalin terävyys, materiaalin laajuus ja niin edelleen.

Otetaan tarkemmin kiinni loukkaantumistilanteesta. Muille Barcan pelaajille Getafe-peli tiistai-iltana on todennäköisesti yksi muiden joukossa. Yhdelle tämä ilta voi olla jonkin paljon suuremman alku. Vermaelen on lopulta saanut lääkäreiltä peliluvan. Hän on todennäköisesti mukana kokoonpanossa, mutta pelaaminen on toki yhä epäselvää. Todennäköisesti ei ainakaan avauksessa, mutta ehkä joitain minuutteja ottelun lopusta? Vermaelenin peluutuspäätöstä saattaa helpottaa se, että lähes aina aloittava vasen pakki Jordi Alba on pelikiellossa. Alba on ainoa sivussa oleva pelaaja Barcan kokoonpanosta.

Getafen tilanne näyttää huomattavasti heikommalta. Emiliano Velázquez ja Alexis palaavat pelikieltojensa jälkeen puolustuslinjaan, mutta hyökkäyksessä rivit ovat todella harvat. Getafe on pelannut suuren osan otteluistaan muodostelmalla 4-2-3-1. Oikeana laiturina ovat tällä kaudella pelanneet Karim Yoda, Pedro León ja Pablo Sarabia. Näistä vain León on kunnossa. Kymppipaikalla ovat saaneet vastuuta Sarabia, Sammir, Diego Castro ja Míchel. Sammir ja Míchel myytiin Kiinaan, Sarabia ja Castro ovat loukkaantuneina. Vasempana laiturina tällä kaudella pelanneista vain Fredy Hinestroza on kunnossa. Sentteriksikin on tarjolla vain Babá.

Barcelonan ja Getafen välinen ottelu ei ole mediaseksikkyydessään kaikkein suurinta luokkaa. Juuri se on todennäköisesti suurin sudenkuoppa, johon Barca voi astua. Barcan ja Getafen kaksi viimeisintä kohtaamista on päättynyt tasapeliin. Viime keväänä joukkueet kohtasivat suunnilleen samoihin aikoihin kuin nyt. Tuolloin Getafe omalta osaltaan romutti Barcan haaveet mestaruudesta. Jos kotijoukkue lähtee takki auki, Getafe voi yllättää. Vaikka sillä ei pelaajia olisikaan ihan kaikille hyökkäyksen paikoille.