Eurooppa-liigan puolustava mestari Sevilla on jälleen askeleen lähempänä tittelin uusimistaan. Sevilla haki torstaina Pietarin Zenitiä vastaan 2-2-vierastasapelin puolivälierien toisessa osaottelussa. Espanjalaiset etenivät jatkoon yhteismaalein 4-3.

Ottelun ratkaisu nähtiin viisi minuuttia ennen täyttä aikaa. Peli oli menossa jatkoajalle, kun Sevilla lähti vastahyökkäykseen. Vitolo syötti vaihdossa ottelun aloittaneelle Kévin Gameirolle, joka tälläsi pallon Zenit-maaliin.

Sevilla sai otteluun erinomaisen alun. Peliä oli pelattu vain viitisen minuuttia, kun Neto rikkoi Vitoloa rangaistusalueella. Pallo vietiin pisteelle, ja Carlos Bacca ampui vieraat johtoon. Tässä vaiheessa yhteismaalit olivat Sevillan hyväksi 3-1 ja vierasmaalit tasan 1-1.

Zenitin takaa-ajo alkoi heti toisen puoliskon alussa. Sevilla-vahti Beto rähmäsi korkean pallon, ja José Salomón Rondón tuikkasi pelivälineen verkkoon. Beto oli vahvasti osallisena myös Zenitin 2-1-maalissa. Oikeaan laitaan pallon saanut Hulk näki Beton olevan reilusti vastassa. Tarkka nosto painui maaliin noin 35-40 metristä. Tässä vaiheessa yhteismaalit olivat tasan 3-3, ja pelissä oltiin menossa jatkoajalle.

Beto paransi huomattavasti otteitaan ja teki ottelun loppuvaiheilla pari erinomaista torjuntaa. Lopulta Sevilla katkaisi Zenitin hyökkäyksen, Vicente Iborra antoi Vitolon syötön mennä jalkojensa välistä, ja Gameiro johdatti Sevillan voittoon.

Sevillan lisäksi välierissä nähdään ukrainalainen Dnipro, sekä italialaiset Napoli ja Fiorentina.

Eurooppa-liiga keskiviikkona

Dnipro – Club Brugge 1-0 (0-0) / yhteismaalit 1-0
1-0 Yevgeniy Shakhov (82.)

Fiorentina – Dynamo Kiev 2-0 (1-0) / yhteismaalit 3-1
1-0 Mario Gómez (43.)
2-0 Juan Vargas (90+4.)

Napoli – Wolfsburg 2-2 (0-0) / yhteismaalit 6-3
1-0 José Callejón (50.)
2-0 Dries Mertens (65.)
2-1 Timm Klose (71.)
2-2 Ivan Perisic (73.)

Zenit – Sevilla 2-2 (0-1) / yhteismaalit 3-4
0-1 Carlos Bacca rp. (6.)
1-1 José Salomón Rondón (48.)
2-1 Hulk (72.)
2-2 Kévin Gameiro (85.)