Real Madrid nappasi arvokkaan voiton Málagasta La Ligan 32. kierroksella. Loppulukemat kirjattiin kotijoukkueen hyväksi 3-1. Realin maaleista vastasivat Sergio Ramos, James Rodríguez ja Cristiano Ronaldo. Málagan ainokaisen viimeisteli Juanmi.

Ihan ilmaiseksi Real ei kolmea pistettä saanut. Jo parin minuutin pelin jälkeen Gareth Bale piteli pohjettaan eikä pystynyt jatkamaan peliä. Hänen tilalleen juoksi Javier Hernández.

Real Madrid CF v Malaga CF - La Liga
Kuva: Getty Images.

Real hallitsi ensimmäisen 10-minuuttisen ajan palloa noin 80-prosenttisesti, mutta ottelun ensimmäinen laukaus nähtiin kotijoukkueen päädyssä. Nordin Amrabat tälläsi rangaistusalueen ulkopuolelta painavan laukauksen – Iker Casillas torjui tilanteen kulmaksi. Ensimmäinen kulma ei tuottanut tulosta, mutta toinen kulmapotku pomppi vaarallisesti Realin maalin edustalla. Ei kuitenkaan maaliin asti.

Heti perään toisessa päädyssä nähtiin komea torjunta. Rodríguez keskitti vapaapotkun Hernándezille, joka puski sinänsä hyvin kohti takakulmaa. Málagan maalia vartioinut Carlos Kameni onnistui venyttämään kätensä pallon tielle ja pelastamaan vieraat takaiskulta.

Ottelun avausosuma nähtiin 24. minuutilla. Ronaldo ampui vapaapotkun kohti takakulmaa. Sergio Ramos oli paikalla ja ohjasi pelivälineen verkkoon.

2-0-maali oli lähellä muutamaa minuuttia myöhemmin. Rodríguez laukoi kohti alakulmaa – Kameni torjui. Hetken päästä Marcelo keskitti Hernándezille, jonka pusku karkasi yli maalin.

Toisessa päädyssäkin luotiin erinomainen maalipaikka. Ramos seurasi turhan hitaasti Juanmia, joka pääsi juoksemaan boksiin. Syöttö takaviistoon pomppi Marcelon puolittaisen katkon myötä Sergi Darderille. Laukaus täysin avopaikasta epäonnistui täysin ja painui sekä yli että ohi maalin.

Toinen puolisko jatkui samalla käsikirjoituksella. Real loi ensimmäisen puolittaisen tilanteensa pian tauon jälkeen. Rodríguez eteni vasemmalta ja haki matalaa keskitystä maalin eteen. Kameni oli valppaana ja katkaisi syötön.

Hieman myöhemmin oli Málagan vuoro yrittää pariin otteeseen. Ensin Amrabat lähetti matalan keskityksen maalin edustalle, Juanmi ei aivan yltänyt palloon. Seuraavalla kerralla Amrabat laukoi itse – ohi maalin.

Vajaan tunnin kohdalla Real sai lisää huonoja uutisia. Luka Modric väänsi polvensa ja joutui jättämään pelin kesken. Hänen tilalleen vaihdettiin Asier Illarramendi.

Ottelu oli ratketa 66. minuutilla vihellettyyn rangaistuspotkuun. Samuel Castillejo kaatoi Rodríguezin, ja Ronaldo asettui ampumaan. Laukaus ohitti jo Kamenin, mutta tolppa pelasti Málagan takaiskulta.

Pari minuuttia myöhemmin tolpat eivät enää pelastaneet. James lähti oikealta leikkaamaan sisään. Ensimmäinen seinä Iscon kanssa, toinen Ronaldolta ja laukaus yläkulmaan.

Juuri kun näytti siltä, että Real kurvailisi helppoon voittoon, Málaga nousi maalin päähän. Roberto Rosales keskitti maalin eteen. Pepe katsoi vierestä kun hänen periaatteessa merkkaamansa Juanmi puski pelivälineen verkkoon.

Vajaa vartti ennen täyttä aikaa Real oli iskeä Toni Kroosin maalille keskittämästä vapaapotkusta illan kolmannen maalinsa, mutta vieraiden puolustus onnistui purkamaan.

Minuutti ennen täyttä aikaa Málaga oli melko lähellä tasoitusta. Amrabat voitti pääpallotilanteessa Ramosin, mutta ei yltänyt palloon.

Pienestä on joskus kiinni. Málaga ei onnistunut tasoitusyrityksessään, ja lähes heti perään Real iski lopullisen niitin. Hernández teki hyvän esityön ja tarjoili tyhjän maalin Ronaldolle, joka pääsi puttaamaan kauden 39. liigamaalinsa.

Real olisi voinut iskeä neljännenkin, mutta enää ei kelvannut. Rodríguez pelasi tyhjän maalin – joskin pieneen kulmaan – Ronaldolle. Portugalilaisen yritys karkasi sivuverkkoon.

Voiton myötä Real kavensi Barcelonan sarjajohdon jälleen kahteen pisteeseen. Málaga jatkaa 46 pisteen saldolla seitsemäntenä. Kierroksia on jäljellä kuusi.

Toimittajan sana

Pelin käsikirjoitus oli selvä alusta lähtien. Real sai pitää palloa juuri niin paljon kuin se halusi, ja Málaga keskittyi lähinnä puolustamaan. Toisin sanoen Málaga pyrki pelaamaan samalla pelisuunnitelmalla, jolla se löi aiemin tällä kaudella Barcelonan. Suunnitelma toimi jonkin aikaa, mutta 24. minuutilla tapahtui paha nukahdus. Maalin lisäksi Real pääsi pariin otteeseen hätyyttelemään Málagan maalia.

Pelisuunnitelma, jota Málaga käytti, vaatii sitä, että harvoista omista paikoista viimeistellään kovalla prosentilla. Esimerkiksi Darderin paikka oli sellainen, josta pitää tehdä maali, mikäli haluaa pisteitä Real Madridia vastaan.

Realille voitto oli täysin ansaittu. Joukkue pelasi proaktiivisesti, teki aloitteita ja hallitsi sekä pelivälinettä että peliä. Málaga pelasi järkevästi ja pyrki minimoimaan joukkueiden välisen materiaalieron. Se onnistui tiettyyn pisteeseen asti.