Mestarien liiga -ennakko: Bayer Leverkusen – Atlético Madrid

© Kuva: Getty Images

Bayer Leverkusenin yltiöpäinen hyökkäys vastaan Atlético Madridin raudanluja puolustus ja erikoistilanneosaaminen. Siinä lähtökohdat keskiviikon mielenkiintoiseen Mestarien liiga -kamppailuun.

Poissaolot

Bayer Leverkusen

Robbie Kruse (loukkaantunut)
Lars Bender (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)
Tin Jedvaj (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)
Ömer Toprak (pelikiellossa)

Atlético Madrid

Koke (loukkaantunut)
Arda Turan (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)

Edelliset ottelut

Bayer Leverkusen

Augsburg – Bayer Leverkusen 2-2 (Bundesliga)
Bayer Leverkusen – Wolfsburg 4-5 (Bundesliga)
Werder Bremen – Bayer Leverkusen 2-1 (Bundesliga)

Atlético Madrid

Atlético Madrid – Almería 3-0 (La Liga)
Celta Vigo – Atlético Madrid 2-0 (La Liga)
Atlético Madrid – Real Madrid 4-0 (La Liga)

Edellinen keskinäinen ottelu

Bayer Leverkusen – Atlético Madrid 1-1 (Euroopa-liiga, 16.12.10)

Arvio

La Ligan kolmonen vastaan Bundesligan kutonen. Sen ei pidä antaa liikaa hämätä. Tänään nähdään hyvin mielenkiintoinen ottelu, jossa toisensa kohtaa kaksi täysin erilaista joukkuetta. Atlético Madrid on opittu tuntemaan Diego Simeonen aikana vahvaan puolustuspelin kollektiiviin nojaavana ryhmänä. Atléticosta ei perinteisessä mielessä tähtiä löydy, tai ainakaan heitä ei nosteta jalustalle. Kuten nimikin (Colchoneros) kertoo, Patjantekijät on imagoltaan työläisjoukkue, joka puolustaa yhdessä ja hyökkää yhdessä. Aina vahvan kollektiiviin kautta. Välillä läikkyy yli, sillä joukkuetta leimaa vahva aggressiivisuus, mutta pääosin pelitapa hyödyttää joukkuetta. Erikoisosaamista löytyy erikoistilannepelaamisesta. Keskitettäväksi tarkoitetuissa kulma- ja vapaapotkuissa Atlético on tällä hetkellä kenties maailman paras joukkue.

Millainen joukkue on Bayer Leverkusen. Suomalaisittain lääketehtaan seura muistetaan Sami Hyypiän ajoista. Nykyjoukkue on kuitenkin hyvin erilainen, kuin mitä se oli Hyypiän alaisuudessa. Roger Schmidt on tuonut seuraan yltiöpäisen hyökkäämisen kulttuurin. Kärjistäen Bayerin peleissä voi tapahtua ihan mitä vain. Kuten tapahtui 11 päivää sitten Wolfsburgia vastaan. Wolfsburg johti puolen tunnin kohdalla 3-0. Toisella puoliskolla Bayer teki vartissa neljä maalia, ja yhtäkkiä tilanne oli 4-4. Lisäajalla peli kääntyi Wolfsburgin eduksi.

Pelaajatasolla molemmilta joukkueilta puuttuu avainmies tai-miehiä. Atléticolta on sivussa joukkueen tärkein yksittäinen pelintekijä ja murtavien syöttöjen antaja Koke. Jos Arda Turankaan ei pysty pelaamaan, Atléticon pelinrakentelu kokee kovan kolauksen. Turkkilainen tosin todennäköisesti on kunnossa ja myös avauksessa. On hyvin mahdollista, että Simeone juoksuttaa kentälle saman 4-4-2-ryhmityksen kuin viime viikonlopun ottelussa Almeríaa vastaan. Tällöin Arda pelaisi toisella laidalla ja Saúl Ñíguez toisella. Hyökkäyksessä aloittaisi kaksikko Mario MandzukicAntoine Griezmann.

Bayerilta puuttuu varmuudella pelikiellossa oleva toppari Ömer Toprak. Haasteita lisäävät puolustavien Tin Jedvaj’n ja Lars Benderin puolikuntoisuus. Bayerin kohdalla erityinen mielenkiinto kohdistuu 4-2-3-1-ryhmityksen toiseksi ylimpään linjaan. Son Heung-Min, Hakan Calhanoglu ja KarimBellarabi pystyvät tuottamaan hankaluuksia mille tahansa puolustukselle. Kolmikko on tehnyt tämän kauden Bundesligassa yhteensä 22 maalia ja antanut 11 maalisyöttöä.

Taktisesti ottelusta on tulossa kahden erityyppisen joukkueen ja valmentajan välinen shakkiottelu. Viime kauden finalisti Atlético on hienoinen suosikki, joten veikataan 2-1-vierasvoittoa.


JUVENTUS – BARCELONA
25€ LIVEVETO

1. Avaa pelitili Betsafelle.
2. Talleta vähintään 20€ ja aktivoi 100% talletusbonus.
3. Saat pelitilillesi heti Juventus – Barcelona otteluun 25€ ilmaisen livevedon.