Loukkaantumiset nousivat merkittävään rooliin Real Madridin ja Sevillan välisessä rästiottelussa. Ensimmäisen 45-minuuttisen aikana nähtiin peräti kolme loukaantumista, jotka johtivat pelaajavaihtoihin. Realin joukkueesta sivuun kärrättiin Sergio Ramos ja James Rodríguez. Sevillalta loukkaantui ikävännäköisessä yhteentörmäyksessä maalivahti Beto. Kahden sarjataulukon kärkipäässä olevan joukkueen välinen taisto päättyi kotijoukkue Realin 2-1-voittoon. Tällä kertaa Realin maalintekijät löytyivät osastolta Rodríguez-Jesé. Sevillan ainokaisen viimeisteli Iago Aspas.

Parissa viime pelissään Real on päästänyt aikaisen maalin. Nytkin takaisku oli lähellä toisella peliminuutilla. Vitolo pelattiin kasvotusten Iker Casillasin kanssa, mutta laituri ei onnistunut ohittamaan laukauksellaan Real-kapteenia.

Kahdeksan minuutin kohdalla Real sai erittäin huonoja uutisia. Ramos piteli takareittään, ja hänet jouduttiin vaihtamaan Nacho Fernándeziin. Kyseessä on mitä todennäköisimmin lihasvamma, joka estää Ramosin pelit pahimmillaan moneksi viikoksi.

Vain muutama minuutti vaihdon jälkeen Real siirtyi johtoon. Marcelo antoi vasemmalta erinomaisen keskityksen, ja Rodíguez vältti juuri ja juuri paitsioaseman. Täysin vapaaksi jäänyt kolumbialainen puski pallon ohi Beton.

Real Madrid CF v Sevilla FC - La Liga
Kuva: Getty Images.

Kuutisen minuuttia myöhemmin Sevilla oli lähellä tasoitusta. Pallo pelattiin rangaistusalueen sisään Vicente Iborralle, joka kiersi Casillasin ja laukoi – tolppaan. Hetkeä myöhemmin oli Vitolon tilaisuus, mutta Casillas torjui.

Vain pari minuuttia edellisestä ja Carlo Ancelotti joutui tekemään jo toisen vaihdon. Rodríguez näytti loukanneen nilkkansa. Hänen tilalleen juoksi Jesé.

Hetken päästä oltiin jälleen tekemässä vaihtoa. Karim Benzema hyppäsi polvi korkealla samaan palloon Beton kanssa. Benzema jyräsi Beton, jota hoidettiin muutaman minuutin ajan kentällä. Hänet vaihdettiin nuoreen Sergio Ricoon.

Ricon urakka ei alkanut parhaalla mahdollisella tavalla. Hän ehti olla kentällä pari minuuttia, kun selän takana helähti. Isco lähti hyökkäämään pallonriiston jälkeen kohti Sevillan maalia. Ohi yhdestä pelaajasta ja syöttö oikealla olleelle Benzemalle. Ranskalainen haki takatolpalta Jeséä. Isco yritti päästä väliin muttei Realin onneksi saanut kunnon kosketusta palloon, joka ajautui Jesélle. Nuorukainen tälläsi ensimmäisellä kosketuksellaan lukemat 2-0:aan. Maalista ei sinänsä voi syyttää Ricoa.

Avausjakson lisäajalla Real sai luotua yllättävän vaarallisen tilanteen. Sami Khediraa häirittiin boksissa, mutta hän onnistui sohaisemaan kohti alakulmaa. Rico venyi hyvään torjuntaan.

Heti toisen puoliajan alussa Jesé pääsi kuin varkain maalipaikkaan. Vasemmalta puolelta Sevillan boksiin murtautunut hyökkääjä haki syöttöä keskelle. Sevilla-pelaaja katkoi syötön suoraan takaisin Jesélle, joka laukoi pienestä kulmasta tolppaan.

Vajaan tunnin kohdalla Iborran hartioille alettiin sovitella antisankarin viittaa. Vasemmalta lähtenyt keskitys tuli ohi Real-puolustuksen ja suoraan Iborran jalkaan. Keskikenttäpelaaja ei ehtinyt reagoida tarpeeksi nopeasti eikä saanut laukausta aikaan sinänsä erinomaisessa maalipaikassa.

Hetkeä myöhemmin Real sai lisää huonoja uutisia viikonloppua ajatellen. Marcelo sai kaksinkamppailutilanteesta varoituksen, eikä hän pelaa korttitilin täyttymisen vuoksi viikonlopun Atlético-ottelussa.

Parikymmentä minuuttia ennen täyttä aikaa erotuomari Ignacio Iglesias Villanueva näki erinomaisesti Vitolon huijausyrityksen. Vitolo haastoi Álvaro Arbeloaa Realin boksissa ja heittäytyi Real-pakin jalkojen kohdalla kentän pintaan. Kontakia ei ollut, ja Vitolo palkittiin varoituksella.

Kymmenen minuuttia myöhemmin Sevilla oli pitkästä aikaa lähellä maalintekoa. Stéphane Mbia sai pelattu päädystä pallon Iborralle, joka veti puolittaisin hudin. Peliväline ajautui muutaman metrin päässä maalista olleelle Daniel Carricolle, jonka yritys epäonnistui yhtä pahasti.

Heti perään vieraat lopulta onnistuivat. Vitolo harhautteli boksin vasemmassa laidassa ohi Arbeloasta sekä Khedirasta ja syötti vaihdossa ottelun aloittaneelle Aspasille, joka tälläsi maalin kattoon. Lähemmäs ei Sevilla yltänyt, joten pisteet Real Madridille.

Nyt sarjataulukko on saatu taas kunnolla ajan tasalle. Jokaisella joukkueella on saman verran pelattuja otteluita, joten spekulaatiota ei tarvitse niin paljon harrastaa. Fakta on se, että 21 kierroksen jälkeen Real johtaa sarjaa neljän pisteen erolla ennen Barcelonaa. Atlético Madrid on kolmantena kolme pistettä Barcasta jääneenä. Neljäntenä on Sevilla, jolla on puolestaan viisi pistettä matkaa Atléticon lukemiin. Sevillan niskaan hengittää pisteen päässä Valencia.

Toimittajan sana

Ensinnäkin on sanottava, että ottelua varjostivat ikävät loukkaantumiset. On hyvin mahdollista, että Ramos ja Rodríguez eivät pysty pelaamaan lauantain El Derbi madrileñossa. Ikävin loukkaantuminen osui Betolle, joka saattoi saada esimerkiksi aivotärähdyksen yhteentörmäyksessä Benzeman kanssa.

Pelillisesti Sevillasta jäi jotenkin vähän valju kuva. Unai Emeryn ryhmällä oli pitkästä aikaa ehkä paras saumansa ottaa vierasvoitto Realista (viimeksi vuonna 2008). Sevilla on ollut tällä kaudella erittäin hyvässä vedossa, minkä lisäksi Realilta puuttuivat Cristiano Ronaldo, Pepe ja suurimman osan ottelusta Ramos. Klassisesti ja kliseisesti sanottuna heikko pelaaminen molempien maalien edustoilla kostautui Sevillalle. Pari isompaa virhettä, joista Real teki maalinsa. Ja toisaalta pari hyvää maalipaikkaa, joista Sevilla ei maalia tehnyt.

Kokoonpanot

Real Madrid

1 Casillas
17 Arbeloa
2 Varane
4 Ramos -> Nacho (9.)
12 Marcelo
10 Rodríguez -> Jesé (27.)
6 Khedira
8 Kroos
23 Isco -> Illarramendi (90.)
11 Bale
9 Benzema

Real Madrid, vaihtopenkki

15 Carvajal
14 Hernández
24 Illarramendi
20 Jesé
18 Nacho
13 Navas
16 Silva

Sevilla

13 Beto -> Rico (35.)
5 Figueiras
6 Carrico
15 Kolodziejczak
3 Navarro
12 Iborra
4 Krychowiak
25 Mbia
18 Deulofeu -> Vidal (54.)
9 Bacca -> Aspas (67.)
20 Vitolo

Sevilla, vaihtopenkki

24 Arribas
14 Aspas
23 Coke
30 Muñoz
29 Rico
17 Suárez
22 Vidal

La Liga keskiviikkona

Real Madrid – Sevilla 2-1 (2-0)
1-0 James Rodríguez (12.)
2-0 Jesé (36.)
2-1 Iago Aspas (80.)